Vanha-Klaukka

Tutustu tulevaan naapurustoosi!

Vanha-Klaukka on ihanteellisella sijainnilla Klaukkalan palveluista. Kävelymatkan päästä löytyvätkin niin päiväkoti, koulut, terveyskeskus, erittäin monipuoliset harrastusmahdollisuudet, kirjasto, kaupat, ravintolat kuin lähimetsäkin.

Natura-alueen naapurissa ja luonnon keskellä

Vanha-Klaukassa asuessa luonto on läsnä joka puolelle ja viheralueverkostoa pitkin pääsee liikkumaan koko asuinalueella. Asuinalueen naapurissa on Isosuon 148 hehtaarin Natura-alue. Isosuolla on kaksi reittiä pitkospuineen. Toinen reitti sopii retkeilijöiden lisäksi hyvin myös lapsiperheille, koululaisryhmille ja esteettömiä reittejä tarvitseville.

Nainen joogaa pitkospuilla Klaukkalan Isosuolla.

Vanha-Klaukasta lähtee myös oivat pyöräilyreitit: Kotioveltasi olet hetkessä Lepsämän, Nummenpään, Valkjärven ja Perttulan maalaismaisemissa. Maastopyörällä voi taas ajaa niin Isosuolla, Tornimäessä, Vesitorninmäellä, Pietarinmäessä – näin ensi alkuun.

Myös vesimaisemia ja -aktiviteetteja löytyy Klaukkalasta. Luhtajoen rannassa kulkee suosittu ulkoilumaasto, jossa paikalliset lenkkeilevät lehmien laiduntaessa vieressä.

Kunnan uimarannoista lähellä on Valkjärven Tiiran uimaranta, josta löytyy kesäisin kahvila, ja talvella pääsee pulahtamaan avantoon. Valkjärvi ympäristöineen tarjoaa kiinnostavia retkeily-  ja ulkoilumahdollisuuksia. Valkjärven länsipuolella sijaitsee Lähtelän uimapaikka. Melontaretkelle voi lähteä sekä Tiiranrannasta että Lähtelän rannasta.

Tiedepäiväkodista yhteislyseoon

Vanha-Klaukkaan rakennettu yksityinen Pilkkeen tiedepäiväkoti Hehku tarjoaa laadukasta ja lapsilähtöistä varhaiskasvatusta lämminhenkisessä hirsipäiväkodissa 0–5-vuotiaille lapsille. Tiedepäiväkodissa keskitytään lasten ajatuksista ja kiinnostuksesta nousseiden ilmiöiden tutkimiseen ja ihmettelyyn yhdessä. Lue lisää Pilke päiväkodeista täältä!

Klaukkalan alueen kunnallisiin päiväkoteihin, kerhoihin ja avoimiin päiväkoteihin voit tutustua kunnan kotisivuilla.

Vanha-Klaukan vieressä sijaitsevalta Klaukkalan kampusalueelta löytyvät Klaukkalan koulu (alakoulu), Urheilupuiston koulu (yläkoulu) sekä yksityinen Arkadian yhteislyseo. Monikossa on koululaisten iltapäivätoimintaa sekä nuorisotila. Lisätietoja opetuksesta ja koulutuksesta kunnan verkkosivuilla.

Liikuntaa ja kulttuuria – Vanha-Klaukan nurkan takaa löytyy jokaiselle jotakin

Kävellen jääkiekko- ja jalkapalloharjoituksiin? Kelpaisiko konserttielämys naapurissa? Takapihalta hiihtoladulle, lenkkipolulle tai retkelle luonnonsuojelualueelle?

Vanha-Klaukan naapurissa olevalla Klaukkalan kampusalueella pääset nauttimaan arvostettujen Nurmijärven opistonJukolan musiikkikoulunNurmijärven kuvataidekoulunNurmijärven tanssiopiston sekä Nurmijärven musiikkiopiston palveluista.


Kampusalueen urheilumahdollisuudet ovat monipuoliset, alueelta löytyvät kahden kaukalon jäähalli, tennishalli tennis-, squash- ja sulkapallokenttineen sekä pingispöytineen, jalkapallohalli, lämmitettävä tekonurmi, yleisurheilukenttä nurmikenttineen, kolme ulkotenniskenttää massa-alustalla, skeittipuisto, lähiliikuntapaikka kuntoilulaitteineen, kaksi liikuntasalia, ulkojääkaukalo sekä Arkadia Halli.

Kun lähimmälle ratsastustalleille, uimarannalle, Tornimäen kuntoportaille, hiihtoladulle tai kuntoradalle on vain minuuttien matka, voi liioittelematta sanoa Vanha-Klaukan lähiliikuntamahdollisuuksien olevan erinomaiset.

Eivätkä esimerkiksi Nurmijärven Golfin loistavat viheriöt, Kiljavannummen ulkoilureitit tai palkittu Rajamäen Uimahallikaan ole kuin noin 20-25 minuutin päässä.

Vanha-Klaukan blogista löydät mukavia juttuja – tulevasta naapurustostasi.