Heinoja

Miten haen tonttia?

Tietoa omakotitonttien hakijoille

Tonttimyynnissä on kaksi hakutapaa, joilla omakotitonttia haetaan.

Kun omakotitontit tulevat ensi kerran myyntiin, käytetään arvontamenettelyä, jossa tontit arvotaan hakijoiden kesken. Arvontamenettelyyn tulevat tontit ovat aina nähtävillä viikkoa ennen haun alkamista. Haun alettua, on hakuaika tontteihin kaksi viikkoa.

Arvontamenettelyn jälkeen vapaiksi jääviä tontteja voi hakea jatkuvassa haussa ympäri vuoden, ja tontit luovutetaan hakijoille hakemusten saapumisjärjestyksessä. Tontin voi joko vuokrata tai ostaa omaksi.

Kaikki vapaat ja haettavissa olevat tontit löytyvät sähköisestä Tonttien hakupalvelusta.

Jatkuvassa haussa haettavat tontit

Kirkonkylän Heinojan alueen ensimmäinen tonttiarvonta on suoritettu ja osa tonteista on varattuina.
Tontit jotka ovat jääneet luovuttamatta ensimmäisessä uuden alueen tonttiarvonnassa tai peruuntuvat myöhemmin, laitetaan jatkuvaan hakuun. Vapaana olevia jatkuvan haun tontteja haetaan sähköisesti Tonttien hakupalvelussa. Jatkuvan haun tontit ovat haettavissa ympäri vuoden.

Tonttien hakupalvelu päivittyy mahdollisten peruutustonttien osalta joka kuun ensimmäisenä maanantaina klo 9.00 jolloin julkaistaan nähtäväksi mahdolliset edellisen kuukauden aikana peruutetut tontit. Itse hakuaika alkaa tästä viikon kuluttua, eli joka kuun 2. maanantaina klo 9.00.
Mikäli hakuajan alkamisajankohta osuu arkipyhään, siirtyy hakuajan alkamisajankohta seuraavaan arkipäivään.

Tontin hakija voi päättää haluaako vuokrata tontin vai ostaa omaksi.

Sama hakija, talous tai yritys voi jättää vain yhden hakemuksen.

Mikäli haluaa hakea useampaa tonttia, niitä haetaan yhdellä hakemuksella. Hakemuksessa hakija järjestää tontit haluamaansa mieluisuusjärjestykseen. Tontteja luovutetaan vain yksi per hakija/ talous/ yritys.
Virheelliset, puutteelliset ja samasta taloudesta jätetyt tuplahakemukset hylätään.

Huomioithan myös, että uuteen hakuun ei voi osallistua, mikäli hakija ei ole täyttänyt kunnalta aiemmassa haussa saadun kohteen rakentamisvelvollisuutta.

Kaavamääräyksellä AO1 merkitylle tontille saa rakentaa yhden omakotitalon ja AO2 merkityille tonteille saa rakentaa enintään kaksi asuntoisen paritalon. Näitä tontteja haettaessa tulee hakemukseen täyttää kaikkien hakijoiden tiedot.

Nainen istuu pöydän äärellä ja kirjoittaa kannettavalla tietokoneella.