Opiskelukäytännöt

Poissaolot

Mikäli olet aiheetta poissa toistuvasti saman aineen oppitunnilta, voit menettää oikeutesi osallistua kokeeseen tai muihin loppuperiodin arviointiosuuksiin. Myöskään asiaton myöhästely oppitunnilta ei ole sallittua.

Poissaolosi merkitään Wilma-järjestelmään, johon huoltajasi tulee selvittää ne mahdollisimman pian. 18 vuotta täyttäessäsi voit selvittää poissaolosi itse. Runsaat ja selvittämättömät poissaolot voivat keskeyttää kurssisi suorituksen.

Mikäli sinulla on runsaasti poissaoloja ja lisätehtävistä ei ole sovittu kurssin/opintojakson opettajan kanssa, opintojakso on käytävä uudelleen. Rehtorin luvalla lääkärintodistuksella vahvistettu sairaus voi antaa kuitenkin oikeuden kurssisi/opintojaksosi suorittamiseen ilman sen uudelleen käymistä.

Sairauspoissaolosta on ilmoitettava välittömästi ryhmänohjaajallesi. Ryhmänohjaajasi voi myöntää luvan korkeintaan kolmen päivän poissaoloon koulusta. Luvan pidempään lomaan myöntää rehtori. Luvat anotaan Wilmassa sähköisellä lomakkeella vähintään viikkoa ennen poissaolon alkua. Huomioithan, että esimeriksi työssäkäynti tai ajokoulun ajotuntien suorittaminen eivät ole hyväksyttäviä syitä poissaoloon.