Opinto-opas

Kansainvälisyys ja muut matkat

Nurmijärven lukion kansainvälisyystoiminta

Kansainvälisyysajattelu ja -toiminta on osa Nurmijärven lukion toimintakulttuuria. Lukion opetus tukee opetussuunnitelman mukaisia kansainvälisyyskasvatuksen tavoitteita. Nurmijärven lukiossa kansainvälisyystoiminta on vilkasta ja se näkyy jokapäiväisessä toiminnassamme.

Vuosittain järjestetään useita opintomatkoja ulkomaille ja vastavuoroisesti Nurmijärven lukiossa vierailee ulkomaisia ryhmiä, opettajia sekä opiskelijoita. Lisäksi toteutetaan Erasmus+ -projekteja. Lukiostamme lähtee vuosittain myös opiskelijoita vaihto-opiskelijoiksi ympäri maailmaa. Lisänä koululle toivotetaan tervetulleeksi työn seurantaan ulkomaalaisia opettajia tai muuta opetustyöstämme kiinnostuneita henkilöitä.

Kotikansainvälisyys näkyy jokapäiväisessä toiminnassamme. Vuosittain koulussamme on vaihto-opiskelijoita (lukuvuonna 23-24 vaihto-opiskelijoita on mm. Australiasta, Yhdysvalloista ja Argentiinasta). Koululle on kutsuttu ja kutsutaan vierailijoita elävöittämään oppitunteja (esim. svenska nu- etävierailut), englannin kielen tunneilla on ollut etäprojekteja toisen maan koulun opiskelijoiden kanssa (esim. Media Literacy Workshop). Lisäksi joissakin kielissä järjestetään suurlähetystöjen järjestämiä kilpailuja sekä käydään tutustumassa vaikka ”saksalaiseen Helsinkiin” (Saksalainen kirjasto ja kirkko, Goethe-instituutti, jne.).