Aleksia

Ruokapalvelut

Aleksia ruokapalvelut vastaa ruokapalveluiden toiminnasta ja kehittämisestä. Teemme yhteistyötä eri hallintokuntien ja henkilöstöryhmien kanssa. Toiminnassamme huomioimme myös ravitsemukselliset ja kasvatukselliset tavoitteet.

Palvelut

  • varhaiskasvatuksen ja koulujen ateriat
  • henkilöstön ateriat
  • ikäihmisten ja hoitolaitoksessa olevien ateriat
  • kokous- ja vierastarjoilut

Toiminta

Ruokapalvelun keittiöt kuuluvat kunnan elintarviketurvallisuuden valvonnan piiriin. Oiva-raportti on tarkastuksista saatava ja julkaistava asiakirja. Se kertoo kuluttajalle tarkastuksen aikana tehdyistä havainnoista, kuten yrityksen hygieenisestä toiminnasta. 
LINKKI Oivaraportit osoitteessa www.oivahymy.fi

Kouluruokailu

Oppilaalle tarjotaan jokaisena koulupäivänä täysipainoinen maksuton kouluateria kuuden viikon ruokalistakierron mukaisesti. Ruokalista on nähtävissä ruokapalveluiden kotisivujen Jamix Menu palvelun kautta (oheinen linkki tai mobiilisovellus).

Koulujen ruokalista

Erityisruokavalio

Jos lapsesi tarvitsee erityisruokavalion, se pitää ilmoittaa kunnan kotisivuilta löytyvällä lomakkeella. Lomakkeen saat myös kouluilta ja päiväkodeilta. Täytetty lomake pitää palauttaa allekirjoitettuna lapsen oman koulun tai päiväkodin henkilökunnalle, josta se toimitetaan keittiölle. Erityisruokavalion voi hakea sairauden tai eettisen vakaumuksen takia. Kaikki ilmoitukset tehdään samalla lomakkeella. Jos haluat keskustella oman huollettavasi erityisruokavaliosta, laitathan viestin meille osoitteeseen erityisruokavaliot@nurmijarvi.fi niin otamme sinuun yhteyttä.
Mitään ilmoitusta ei tarvita, jos lapsesi ei tarvitse erityisruokavaliota tai jos olet ilmoittanut lapsesi erityisruokavalion, eikä siihen ole tullut muutosta.

Täytä lomake ja toimita se ohjeistuksen mukaisesti 31.5.2020 mennessä:

  • jos lapsellasi on todettu tarve erityisruokavalioon, etkä sitä ole vielä ilmoittanut
  • jos lapsesi vaihtaa toimipistettä syksyllä 2020 ja siirtyy päiväkodista esiopetukseen
  • siirtyy esiopetuksesta kouluun
  • siirtyy ala-asteelta yläasteelle
  • tai vaihtaa muuten toimipistettä
  • jos lapsesi siirtyy peruskoulusta lukioon

Jos olet ilmoittanut lapsesi erityisruokavaliosta, eikä hän tarvitse sitä enää, riittää ilmoitus sähköpostilla erityisruokavaliot@nurmijarvi.fi. Jos erityisruokavalioon tulee muutoksia lukuvuoden aikana, tulee niistä ilmoittaa varhaiskasvatuksen henkilökunnalle tai omalle opettajalle heti, kun ne tulevat tietoon. Muista tehdä ilmoitus myös aina, jos lapsesi toimipiste muuttuu, niin erityisruokavalio toimitetaan oikeaan toimipisteeseen. Täytetty lomake pitää palauttaa allekirjoitettuna lapsen oman päiväkodin tai koulun henkilökunnalle viimeistään 31.5.2020.

Maksullinen välipala

Välipalalippujen maksukäytäntö 2020

Välipalalippujen-maksukäytäntöohje-2020.pdf

Kouluruokailusuositus

Voit tutustua valtion ravitsemusneuvottelukunnan kouluruokailusuositukseen oheisen linkin kautta

Kouluruokailusuositus (Opetus- ja kulttuuriministeriön sivulla)  

Keittiöiden yhteystiedot

Päiväkotien ruokalista

Päiväkotien ruokalista

Keittiöiden yhteystiedot