Monipuoliset palvelut

Kirkonkylässä on kaikki mitä ihminen tarvitsee hyvään elämään.

Kirkonkylässä on kaikki mitä ihminen tarvitsee hyvään elämään. Ruokakaupat (S-market, K-Supermarket, Lidl, K-kauppa) löytyvät omalta kylältä. Myös torilla voi tehdä ostoksia. Lisäksi Kirkonkylästä löytyvät Tokmanni, Alko, Nurmijärven kirja -kirjakauppa ja Kelloliike ja valokuvaamo sekä Suomen rokkaavin elokuvateatteri Kino Juha. Kuntoilijalle löytyy punttisalia ja keilaajalle halli. Ravintoloissa ja kahviloissa voi sammuttaa nälkänsä ja janonsa. Voit tutustua Nurmijärven kahviloihin ja ravintoloihin Visit Nurmijärven kotisivuilla.

Kirkonkylästä löytyy Nurmijärven terveyskeskus. Terveysasemaltasi saa perusterveydenhuollon monipuolisia palveluita ja tukea omahoitoon. Lue lisää Keusoten hyvinvointialueen kotisivuilta.

Nurmijärven kirkko

Nurmijärven kaunis puukirkko on rakennettu 1793. Aleksis Kiven rippikirkkonakin tunnettu kirkko on kunnan ylpeyden aihe. Kesäisin kirkon yhteydessä toimii kesäkahvila.

Kirkonkylä on Nurmijärven hallinnollinen keskus. Kunnanvirasto sijaitsee Kirkonkylän keskustassa. Vappuisin kuntalaiset kokoontuvat lakittamaan kunnanviraston edustalla olevan Aleksis Kiven patsaan.

Kirkonkylän kupeessa, ihanteellisella sijainnilla Helsinki-Tampere-moottoritien liittymässä, sijaitsee Ilvesvuoren yritysalue, jossa toimii reilut 50 yritystä työllistäen reilut 400 henkilöä. Ilvesvuoressa on imua ja alueelle on kaavailtu Pohjoismaiden suurinta logistiikkakeskusta. Jos olet ajanut Helsinki-Tampere-moottoritietä, olet varmaan nähnyt pitkän koristeellisen kivimuurin. Kyllä, se on Ilvesvuori.

”Palvelut lähellä, positiivisia ja ystävällisiä asukkaita, luonnon tarjoamien mahdollisuuksien lisäksi mm. pääkirjastossa lukuisa määrä tapahtumia, esim. Oopperan teetanssit kerran kuussa striimattuna ja elokuvateatterissa uutuudet heti nähtävillä.” -Pirjo H.