Ajankohtaista

Koronavirus, Koulutus, Opetus ja koulutus

Ylioppilaslakkeja juhlistetaan keväällä virtuaalitervehdyksellä – ylioppilasjuhlat siirtyvät elokuulle

15.4.2020

Nurmijärven lukiossa poikkeukselliset etäopetusjärjestelyt jatkuvat näillä näkymin ainakin 13.5. asti. Valtion linjausten mukaisesti julkisia yli kymmenen henkilön kokoontumisia suositellaan välttämään.

”Poikkeuksellisessa tilanteessa olemme alkaneet valmistautua siihen, että emme pysty tänä keväänä järjestämään ylioppilasjuhlia turvallisesti perinteisellä tavalla toukokuun lopulla. Tämä on harmi, mutta terveyden kannalta välttämätöntä. Noudatamme Kuntaliiton mukaisia valtakunnallisia suosituksia ylioppilasjuhlien järjestämiseen liittyen kevään juhlien osalta. Muistutan kuitenkin, että ylioppilaaksi valmistumisen edellytyksenä ei ole erillinen juhla tai juhlassa luovutettava todistus”, Nurmijärven lukion rehtori Heidi Handolin-Kiilo kertoo.

Nurmijärven lukiosta keväällä 2020 valmistuville ylioppilaille tullaan toimittamaan todistukset postitse. Postituksessa tullaan käyttämään ylioppilaskirjoituksiin ilmoittautumisvaiheessa ilmoitettuja osoitetietoja. Tulevat ylioppilaat ovat saaneet lisätietoa asiasta Wilman välityksellä.

Nurmijärven lukion virtuaalitilaisuus ylioppilaille 30.5.2020

Nurmijärven lukion Kirkonkylän ja Rajamäen toimipisteistä valmistuvien ylioppilaiden kunniaksi järjestetään keväällä etätervehdys lauantaina 30.5.2020. Tilaisuus on tarkoitettu ylioppilaille ja heidän läheisilleen.  Nurmijärven lukio tiedottaa tarkemmasta etälähetyksen toteutuksesta ja ajankohdasta lähempänä.

Varsinainen ylioppilasjuhlatapahtuma kevään 2020 ylioppilaille syksyllä 2020

Alustavan suunnitelman mukaan syksyn yhteisöllinen ylioppilasjuhlatapahtuma järjestetään lauantaina 29.8.2020.

”Kun pandemiatilanne on ohi, juhlimme tuoreita ylioppilaita myös perinteisemmin. Harmitus on monille suuri, mutta pyrimme järjestämään elokuussa ikimuistoiset juhlat”, Handolin-Kiilo sanoo.

Mikäli varsinaista juhlatapahtumaa ei pystytä järjestämään elokuussa turvallisesti, huomioiden koronaepidemian rajoitukset, tullaan kevään 2020 ylioppilaat kutsumaan joulukuun alussa 2020 järjestettävään syksyn itsenäisyys- ja ylioppilasjuhlaan. Nurmijärven lukio tiedottaa ylioppilasjuhlan tarkemmasta toteutuksesta myöhemmin lisää.

Takaisin listaukseen