Ajankohtaista

Koronavirus, Yrityspalvelut

Yksinyrittäjien tuki Nurmijärvellä koronaepidemian aikana

9.4.2020

Tiedote 9.4.2020 klo 13.30

Suomen hallitus on linjannut kehysriihessään 8.4.2020, että yksinyrittäjien tukemiseen kuntien kautta kohdennetaan kaikkiaan 250 miljoonan euron määräraha. Yksinyrittäjän tuessa on kyse 2 000 euron suuruisesta kertakorvauksesta.

Korvausta voi käyttää yksinyrittäjän laskennallisiin, yritystoiminnasta aiheutuneisiin kustannuksiin, kuten yritystoimintaa varten hankittujen tilojen ja laitteiden kustannuksiin sekä kirjanpito- ja muihin toimistomenoihin. Kertakorvausta ei voi käyttää yrittäjän itselleen nostamaan palkkaan. Korvausta ei siten katsota yrittäjän yrityksestä saamaksi tuloksi, joten tämä ei vaikuta mahdollisuuteen hakea Kelan työmarkkinatukea.

Kertakorvaus voidaan myöntää 16.3.2020-31.8.2020 välillä syntyneisiin kustannuksiin. Avustusten viimeinen hakupäivä on 30.9.2020.

Yksinyrittäjien haku avautuu pääsiäisen jälkeen
Nurmijärvellä yksinyrittäjien tuki toteutetaan yhteistyössä seitsemän Uudenmaan kunnan (Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo, Karkkila, Tuusula, Järvenpää ja Kerava) kanssa. Tämän hetken aikataulun mukaan haku käynnistyy pääsiäisenjälkeisellä viikolla, kun haun edellyttämä tietojärjestelmä on toimintakunnossa.

Nurmijärveläiset yksinyrittäjät (yrityksen kotikunta ytj-rekisterissä Nurmijärvi) voivat hakea tukea lomakkeella, joka julkaistaan haun alkaessa Nurmijärven kunnan kotisivuilta: www.nurmijarvi.fi/tyon-ja-yrittajyyden-nurmijarvi/yritystuet-koronavirustilanteessa/yksinyrittajien-yritystuen-hakuohjeet/

Tiedotamme yksinyrittäjien tuesta ja haun käynnistymisen tarkemmasta ajankohdasta kunnan kotisivuilla, Nurmijärven Uutisissa ja kunnan sosiaalisen median kanavissa.

Kenelle tuki voidaan myöntää?

Yksinyrittäjällä tarkoitetaan yksin taloudellista toimintaa harjoittavaa, jolla EI OLE palkattua työvoimaa. Avustuksen edellytyksenä on, että yritystoiminta on päätoimista. Päätoimisella yksinyrittäjällä tarkoitetaan yrittäjää, jolla on yrittäjän eläkevakuutus (YEL-vakuutusnumero) tai joka voi esittää vähintään vuosittaisen 20 000 euron yrittäjätulon tai laskutuksen.

Mikäli yritys on toiminut alle 6 kk, tulee yrittäjän osoittaa, että jo syntynyt tulovirta olisi jatkuessaan johtanut 20 000 euron laskutukseen 12 kuukauden ajanjaksolla. Mikäli yksinyrittäjällä on useita yrityksiä, joissa hän työskentelee yksin, avustusta myönnetään sille yritykselle, jossa yrittäjä työskentelee päätoimisesti.

Lisätietoja yritystuista koronaepidemian aikana:

www.nurmijarvi.fi/tyon-ja-yrittajyyden-nurmijarvi/yritystuet-koronavirustilanteessa/
Facebook: Nurmijärven kunta

Lisätietoja nurmijärveläisille yksinyrittäjille:

Marko Järvenpää, Nurmijärven kunnan elinkeinojohtaja, 040 317 2011, marko.jarvenpaa@nurmijarvi.fi

Takaisin listaukseen