Ajankohtaista

Koronavirus, Yrityspalvelut

Yksinyrittäjätuen haku avautunut – Näin haet tukea

15.4.2020

Nurmijärveläiset yksinyrittäjät (yrityksen kotikunta ytj-rekisterissä Nurmijärvi) voivat hakea 2000 euron avustusta kunnalta. Kertakorvaus voidaan myöntää 16.3.2020-31.8.2020 välillä syntyneisiin kustannuksiin. Haku on auennut tänään 15.4. ja avustusta voi hakea 30.9.2020 saakka niin kauan kuin valtion myöntämää määrärahaa on jäljellä.

Korvausta voi käyttää yksinyrittäjän laskennallisiin, yritystoiminnasta aiheutuneisiin kustannuksiin, kuten yritystoimintaa varten hankittujen tilojen ja laitteiden kustannuksiin sekä kirjanpito- ja muihin toimistomenoihin.

Hae yksinyrittäjätukea ja lue lisätietoa tuesta osoitteessa: https://www.keuke.fi/ajankohtaista/yksinyrittajatuki/

Tukea ei voi käyttää yrittäjän palkkaan
Kertakorvausta ei voi käyttää yrittäjän itselleen nostamaan palkkaan. Korvausta ei siten katsota yrittäjän yrityksestä saamaksi tuloksi, joten tämä ei vaikuta mahdollisuuteen hakea Kelan työmarkkinatukea.

Kenelle tuki voidaan myöntää?

Yksinyrittäjällä tarkoitetaan yksin taloudellista toimintaa harjoittavaa, jolla EI OLE palkattua työvoimaa. Avustuksen edellytyksenä on, että yritystoiminta on päätoimista. Päätoimisella yksinyrittäjällä tarkoitetaan yrittäjää, jolla on yrittäjän eläkevakuutus (YEL-vakuutusnumero) tai joka voi esittää vähintään vuosittaisen 20 000 euron yrittäjätulon tai laskutuksen.

Mikäli yritys on toiminut alle 6 kk, tulee yrittäjän osoittaa, että jo syntynyt tulovirta olisi jatkuessaan johtanut 20 000 euron laskutukseen 12 kuukauden ajanjaksolla. Mikäli yksinyrittäjällä on useita yrityksiä, joissa hän työskentelee yksin, avustusta myönnetään sille yritykselle, jossa yrittäjä työskentelee päätoimisesti.

Lisätietoja kaikista yritystuista koronaepidemian aikana:

www.nurmijarvi.fi/tyon-ja-yrittajyyden-nurmijarvi/yritystuet-koronavirustilanteessa/

Lisätietoja nurmijärveläisille yksinyrittäjille:

Marko Järvenpää, Nurmijärven kunnan elinkeinojohtaja, 040 317 2011, marko.jarvenpaa@nurmijarvi.fi

Takaisin listaukseen