Ajankohtaista

osallistuva budjetointi

Vuoden 2020 osallistuvan budjetoinnin teemat kumpuavat Seitsemästä veljeksestä

29.11.2019

Nurmijärveläinen, mitä tekisit, jos saisit rahaa kotikuntasi viihtyvyyden vahvistamiseen? Kerro se meille. Myös ensi vuonna on osallistuvan budjetoinnin kautta jaossa 40 000 euroa nurmijärveläisten ideoiden toteuttamiseen.  Vuosi 2020 on Seitsemän veljeksen juhlavuosi, ja osallistuvan budjetoinnin teemat nousevat kansalliskirjailijamme merkkiteoksesta.

Ensimmäisen merkittävän suomenkielisen romaanin julkaisusta tulee helmikuun 2. päivä kuluneeksi 150 vuotta. Arvokkaasti ikääntyneitä veljeksiä juhlitaan myös osallistuvan budjetoinnin kautta.

Seitsemän persoonallisen veljen arkisesta impivaaralaiselämästä nykysuomalaisetkin löytävät peilattavaa, sillä Seitsemässä veljeksessä käsitellään useita teemoja, jotka ovat tärkeitä myös meidän aikanamme. Juhlavuoden Nurmijärven osallistuvan budjetoinnin teemoina ovat:

yhteisöllisyys, lukutaidon edistäminen, luontosuhde, suvaitsevaisuus, naapuriapu ja veljesmäinen kisailu.

Osallistuvassa budjetoinnissa etusijalla ovat enintään 10 000 euron hankkeet, jotka on mahdollista toteuttaa juhlavuoden 2020 aikana. Ehdotuksia voi tehdä myös isommista hankkeista ja nämä käsitellään erikseen kunnan budjettikäsittelyssä syksyllä 2020.

Vuonna 2019 toteutetaan ja toteutettiin seuraavia ideoita:
välineitä koululaisten onkitapahtumaan Myllykoskelle, Mustasaaren tulipaikan kunnostus, muraali Kissankellon seinään Klaukkalassa, SPR:n kodin turvallisuuskoulutukset, lisää roska-astioita Klaukkalaan, lisää levähdyspenkkejä Klaukkalaan, sähköinen riksapyörä ja Kuhakosken sillan kaiteiden projektin loppuunsaattaminen.

Entä ensi vuonna? Ideahaku aukeaa tammikuussa 2020. Pysy kuulolla.

Takaisin listaukseen