Päätöksenteko
Vuoden 2020 osallistuvan budjetoinnin ehdotushaku käynnissä – ideoi oma ehdotuksesi Seitsemän veljeksen hengessä
Osallistuvan budjetoinnin ehdotushaku on käynnissä 16.2.2020 asti. Ehdotuksia voi jättää sähköisesti Solmun kautta ja paperilomakkeella Nurmijärven kirjastoissa sekä kunnanviraston asiakaspalvelussa.
Mitä on osallistuva budjetointi?
Osallistuva budjetointi on keino vaikuttaa siihen, mihin yhteisiä varoja käytetään. Nurmijärven kunnassa on toteutettu osallistuvan budjetoinnin toimintatapaa vuodesta 2017 lähtien. Tänä vuonna jaossa on 40 000 euroa kuntalaisten ideoimille ja toteutukseen äänestämille ehdotuksille. Etusijalla ovat enintään 10 000 euron hankkeet, jotka on mahdollista toteuttaa tämän vuoden aikana. Ehdotuksia voi tehdä myös isommista hankkeista, jotka käsitellään erikseen kunnan budjettikäsittelyssä syksyllä 2020.
Mikä on vuoden teema?
Vuosi 2020 on Seitsemän veljeksen juhlavuosi, joten osallistuvan budjetoinnin teemat nousevat kansalliskirjailijamme merkkiteoksesta. Jätä ehdotuksesi teemoista lukutaidon edistäminen, luontosuhde, naapuriapu, suvaitsevaisuus, veljesmäinen kisailu ja yhteisöllisyys. Ehdotuksia arvioidaan muun muassa niiden toteuttamissuunnitelman perusteella, joten ehdotuksen toteutukseen liittyvät asiat on hyvä miettiä mahdollisimman pitkälle. On myös eduksi, jos ehdotuksen tekijä sitoutuu mukaan toteutukseen.
Kuka voi jättää ehdotuksen?
Kaikki nurmijärveläiset (yksityishenkilöt, yhdistykset, järjestöt ja yhteisöt) voivat jättää ehdotuksen.
Miten ehdotuksen voi jättää?
- Sähköisesti Solmussa osoitteessa https://solmu.nurmijarvi.fi/osallistuminen/osallistuvan-budjetoinnin-ehdotushaku.
- Paperilomakkeella kirjastoissa (pääkirjasto, Rajamäki ja Klaukkala), kirjastoauto Oivassa ja kunnanviraston asiakaspalvelussa aukioloaikoina.
Miten osallistuvan budjetoinnin prosessi etenee?
Osallistuvan budjetoinnin päävaiheet ovat:
- Ideahaku: 27.1.- 16.2.
- Äänestys: 13.3.-29.3.
- Päätös rahanjaosta: 27.4. (kunnanhallituksen kokous)
- Toteutus voi käynnistyä 27.5. jälkeen.