Ajankohtaista

Kaikki, Koronavirus

Vietetään vappua kotona ja virtuaalisesti!

29.4.2020

Kaikki yli 10 hengen sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ovat kiellettyjä. Myös tarpeetonta oleskelua yleisillä paikoilla tulee välttää. Tämä kielto koskee myös vapun viettoa. Näiden kokoontumisrajoitusten tarkoituksena on suojella ihmisiä koronaviruksen leviämiseltä. Nurmijärven kunta vetoaa kuntalaisiin, että vappua vietettäisiin perheiden kesken.

Nurmijärven toreille, liikuntapaikoille tai puistoihin ei ole ollut suunnitelmissa vapputapahtumia. Kunta ja viranomaiset toivovat, etteivät nurmijärveläiset kokoontuisi omatoimisestikaan yleisille paikoille. Tämä koskee myös päiväkotien ja koulujen pihoja. Kunnan nuorisopalvelun työntekijät jalkautuvat vappuaattona.

Nurmijärven kunta on lisännyt vartiointia vapuksi

Nurmijärven kunta lisää vartiointia vapuksi. Vartioinnin tarkoituksena on yleinen järjestyksenvalvonta eli muun muassa kokoontumisten ja ilkivallan ehkäisy.

Myös Nurmijärvellä juhlitaan virtuaalivappua

Sisäministeriö ja poliisi ovat käynnistäneet #virtuaalivappu-kampanja. Se kannustaa ihmisiä viettämään vappua perinteistä poiketen verkossa ja kokoontumisrajoituksia noudattaen. Tarkoituksena on tarjota ihmisille vaihtoehtoisia tapoja viettää vappua yhteisöllisesti mutta lähikontakteja välttäen.

Verkon vapputapahtumat löytyvät osoitteesta virtuaalivappu.fi. Sivustolle on kerätty ajanviettovinkit vappuaatolle ja vapun päivälle. Artistit, vaikuttajat, opiskelijajärjestöt, yhteisöt, yritykset ja kaupungit sekä kunnat ovat voineet ilmoittaa mukaan ilmaisia, kaikille avoimia vappu-livelähetyksiä. Vapun juhlintaa rajoittavien varotoimien tarkoituksena on suojata kaikkia riskiryhmiä, terveydenhuollon kapasiteettia ja ihmisten henkiä.

Nurmijärvellä vappuperinteisiin kuuluu Aleksis Kiven patsaan lakitus. Tänä vuonna patsaan lakitusta ei järjestetä yleisötapahtumana, mutta Aleksis saa lakkinsa. Kuntalaiset voivat katsoa lakituksen videolta kunnan kotisivuilta 30.4. klo 18.00.

Ilmapalloja

Takaisin listaukseen