Ajankohtaista

Kaikki

Vesijohtoveden keittokehotus jatkuu edelleen Nurmijärven Kirkonkylässä

17.9.2012

– talousvettä noudettavissa Keskustiellä elokuvateatteri Kino-Juhan pihalla

Keitettyä vettä voi käyttää ruoka- ja juomavetenä. Kirkonkyläläiset voivat halutessaan noutaa talousvettä omiin astioihin Keskustieltä, elokuvateatteri Kino-Juhan pihalle viedystä vesisäiliöstä. Säiliö on tänään paikalla noin klo 19 saakka. Vesisäiliö on käytettävissä häiriötilanteen ajan päivittäin klo 12-19.

Vähintään viiden minuutin veden keittämisen kehotus Nurmijärven Kirkonkylässä pidetään ennallaan. Veden keittotarpeen arvioidaan kestävän kuluvan viikon ajan.

Vesi on keittämisen jälkeen myös jäähdyttyään käyttökelpoista. Kloori ja sen haju saadaan juomavedestä pois keittämällä. Keittämätöntä vettä voi käyttää peseytymiseen normaalisti, ellei siinä ole poikkeavaa väriä tai hajua. Herkkäihoisille henkilöille kloori voi aiheuttaa samantyyppisiä iho- ja silmäoireita kuin kloorattu uimavesi. Myös astiat voi pestä keittämättömällä vedellä, mutta ne on tämän jälkeen kuivattava huolellisesti.

Kirkonkylän vesijohtoverkosto on edelleen eristetty muiden taajamien verkostoista. Vesitorni on otettu pois käytöstä ja puhdistustoimenpiteet aloitettu. Uusintanäytteitä otetaan säännöllisesti.

Vesilaitos jatkaa verkoston huuhtelua ja kloorausta. Kloorauksen edetessä ja pitoisuuden voimistuessa kloori voi aiheuttaa verkostossa veden sameutta.  Sakkaista tai värillistä vettä ei tule juoda keitettynäkään eikä sitä tule käyttää ruoanlaittoon, peseytymiseen, pyykinpesuun eikä astianpesuun.

Tilanteesta tiedotetaan päivittäin kunnan kotisivuilla www.nurmijarvi.fi.  Seuraavan kerran asiasta tiedotetaan tiistaina 18.9.2012 noin klo 14.00.

Pahoittelemme tilanteesta aiheutuvaa haittaa ja vaivaa asukkaille.

Aluekartta: https://www.nurmijarvi.fi/kuntatieto_ja_paatoksenteko/ilmoitustaulu/vedenkeittokehoitusalue

(Tiedote julkaistu maanantaina 17.9.2012 klo 14:20)

 

Aikaisemmat tiedotteet:

Tiedote sunnuntaina 16.9.2012

Tiedote lauantaina 15.9.2012

Tiedote perjantaina 14.9.2012

 

Takaisin listaukseen