Ajankohtaista

Koronavirus, Varhaiskasvatus

Varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen järjestäminen poikkeustilanteen aikana Nurmijärvellä

17.3.2020

Tiedote 17.3.2020 klo 19.15
Varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen järjestäminen poikkeustilanteen aikana Nurmijärvellä

Valmiuslaki otetaan Suomessa käyttöön 18.3.-13.4.2020. Nurmijärven kunta noudattaa valtioneuvoston toimenpiteitä. Valtioneuvosto ja Nurmijärven kunta ovat suosittaneet, että huoltajat ottaisivat lapsensa mahdollisuuksien mukaan kotihoitoon. Monet huoltajat ovat toimineet näin, ja kunta haluaa kiittää huoltajia joustavuudesta.

Kaikki Nurmijärven päiväkodit ovat avoinna toistaiseksi

Nurmijärven kunta pitää toistaiseksi kaikki päiväkodit auki. Päiväkotiryhmien koko rajataan lähtökohtaisesti alle 10 henkilöön ja toiminnassa kiinnitetään erityistä huomiota siihen, etteivät ryhmät ole kosketuksissa muiden ryhmien kanssa. Tällä pyritään ehkäisemään koronaviruksen leviämistä.

Maksuhyvityksiä voi edelleen anoa

Huoltajat voivat anoa maksuvapautuksia varhaiskasvatuspäälliköltä sähköpostilla (leena.laine@nurmijarvi.fi) 16.3.-13.4 ajalla, joko koko ajalle yhtäjaksoisesti tai yksittäisille päiville. Asiakasmaksut hyvitetään maalis- ja huhtikuun kuukausimaksuissa.

Lisäksi huoltajien tulee ilmoittaa poissaolosta päiväkotiin ajalla 16.3.-13.4. (koko aika tai yksittäinen päivä) kirjoittamalla Päikky-järjestelmän kautta:

  • Jos varauskalenteri on sulkeutunut, toivomme, että teet seuraavat muutokset: valitse kalenterissa ”poissa” ja lisää viestikenttään ”korona”.
  • Jos varauskalenteri on avoinna, toivomme, että kirjaat hoitovarauskalenteriin suunnitellun poissaolon ja lähetät päiväkodille Päikky-viestin ”korona”.

Avoimen varhaiskasvatuksen kerhomaksut poistetaan

Avoimen varhaiskasvatuksen kerhomaksut poistetaan automaattisesti ajalla 16.3.-13.4.2020, koska avoin toiminta on lakkautettu.

Alkuluokkien esioppilaat emopäiväkoteihin

Alkuluokkien esioppilaat siirretään ns. emopäiväkoteihin huomisesta 18.3.2020 alkaen. Ryhmien koko rajoitetaan lähtökohtaisesti alle 10 esioppilaaseen. Näin turvataan myös pienten alkuluokkayksikköjen täydentävän varhaiskasvatuksen tarve. Päiväkodin johtajat ovat tiedottaneet asiasta jokaiselle perheelle Wilma-viestillä. Samoin kuljetustarpeesta on oltu yhteydessä perheisiin.

Koronatilanteen käsittely lasten kanssa

Huoltajien kannattaa käsitellä koronatilannetta kotona lastensa kanssa. Siihen saa apua esimerkiksi mll.fi-, unicef.fi- sekä oph.fi-sivuilta. Varhaiskasvatuksen kasvattajat käsittelevät tilannetta päiväkodeissa olevien lasten kanssa.

Nurmijärven varhaiskasvatus kiittää huoltajia joustavuudesta poikkeuksellisessa tilanteessa.

Leena Laine, varhaiskasvatuspäällikkö
Tiina Hirvonen, sivistysjohtaja

Takaisin listaukseen