Nuorten työllistäminen

Työpajatoiminta on Nurmijärven kunnan nuorisopalveluiden ylläpitämää nuorten työllistämistä. 

Nuoret, alle 25-vuotiaat, ohjautuvat TE-toimiston kautta työpajalle työharjoitteluun, työkokeiluun tai palkkatukityöhön. Nuoret sijoittuvat työllistämisjakson aikana joko työpajan tiloihin,  Nurmijärven kunnan muihin hallintokuntiin tai Sääksi-projektin töihin. Työttömät nuoret ovat edelleen nuorten työpajan keskeisin kohderyhmä. 

Työpajatoiminnan päätehtäviä ovat nuorten ohjaaminen koulutukseen ja työelämään sekä nuorten yksilöllinen tuki, sosiaalinen vahvistaminen ja arjen taitojen kartuttaminen.

Työpajatoiminnasta vastaa erityisnuorisotyöntekijä, jonka työnkuvaan kuuluu mm. nuorten rekrytointi, hallinnolliset asiat, toiminnan kehittäminen ja Sääksi-projekti. Työpajalla työskentelee myös nuoriso-ohjaaja jolta nuoret saavat yksilöohjausta elämänhallinnallisissa sekä koulutukseen ja työelämään liittyvissä asioissa. Työpajan hallitiloissa on kaksi työpajan ohjaajaa, joiden työnkuvaan kuuluu ensisijaisesti työvalmennus sekä pajan arjen rutiinit.

 

Nuorten työpajalla vaihdetaan autonrenkaat, pestään, vahataan ja imuroidaan henkilöautoja, perushuolletaan ja korjataan vanhempia henkilöautoja. Myös kaikenlaiset muutot/kuljetusavut onnistuvat. Teemme myös puutöitä tilauksesta sekä myymme valmiita töitä mm. roskiskatokset.

Yhteystiedot

Nuorten työpajan osoite on Yrittäjäntie 2, 01800 Klaukkala
puh. 040 317 2575

Työpajatoiminnan kehittämisestä vastaa erityisnuorisotyöntekijä
Ulla Manninen, puh.  040 317 2348

Nuorten elämänhallinnasta vastaa nuoriso-ohjaaja 
Minna Saarinen puh. 040 317 4804

Työpajan hallitiloista vastaavat työpajan ohjaajat 
Tero Viitanen puh. 040 317 4177/autopuoli
Mitso Mustonen, puh. 040 317 4024/puutyöt ja muutot
 

 

Etsivä nuorisotyö

Etsivä nuorisotyö auttaa ja tukee nuoria oman elämänsä jatkopolun suunnittelussa, kannustaa nuoria hakeutumaan eri palveluiden käyttäjiksi sekä löytämään opiskelu, työ- tai harjoittelupaikan. Keravalla ja Nurmijärvellä toimiva Sieppari-hanke on kohdistettu 16-29-vuotiaille keravalaisille ja nurmijärveläisille nuorille ja hankettaa rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Yhdessä etsivän nuorisotyöntekijän kanssa on mahdollista mm. käydä eri viranomaisten luona, täyttää tarpeellisia hakemuksia tai keskustella ludottamuksellisesti aikuisen kanssa. Eri opiskelualoihin tutustuminen ja työhakemuksien tekeminen on myös mahdollista. Tapaamisia järjestetään niin usein, kuin koet sen tarpeelliseksi ja paikkana voi olla vaikka kahvila, kirjasto, koulu, nuorisotila, toimistohuoneeni jne. Jos koet että kaipaat tukea, neuvoa tai opastusta, niin ota rohkeasti yhteyttä joko soittamalla tai sähköpostilla.

Etsivän nuorisotyöntekijän kanssa käydyt keskustelut ovat luottamuksellisia ja palvelut ovat vapaaehtoisia, eivätkä sido sinua mihinkään.

Tiedätkö sinä nuoren, jolla asiat ovat solmussa ja joka kaipaa apua oman elämänsä jatkosuunnitelmien tekemiseen? Voit ilmoittaa nuoren yhteystiedot sähköpostilla tai soittaa, niin etsivä nuorisotyöntekijä ottaa nuoreen yhteyttä.

Etsivät nuorisotyöntekijät ovat 

Karoliina Martikainen

  • Klaukkalan alueen nuoret
  • puh. 040 317 4004

Piia Lahokoski

  • Rajamäen, Röykän, Kirkonkylän alueiden nuoret
  • puh. 040 317 4992

Molemmat löydät osoitteesta Aleksis Kiventie 9, 01900 Nurmijärvi.

Ollaan yhteydessä!