Rajamäen tehdasmuseoRajamäen tuotteet ovat kuuluneet suomalaisten arkeen ja juhlaan autonomian ajasta halki itsenäisyytemme vuosisadan. Hyvinge Fabriks Aktiebolag eli Hyvinkään Tehtaan Osakeyhtiö alkoi valmistaa tehtaassaan painohiivaa, väkiviinaa, etikkaa ja eetteriä vuonna 1889. Työntekijöitä tarvittiin ja Rajamäen kylä nousi tehtaan vierelle. Suomen valtion omistukseen tehdas siirtyi 1920.

Oy Alkoholiliike Ab perusti 1963 vanhaan viinanpolttimoon museon, jossa tehtaan ja kylän kertomus limittyy Suomen ja suomalaisten tarinaan kotipoltosta kieltolain ja Molotovin cocktailin kautta eurooppalaisiin tapoihin. Suuren yleisön ulottuville museo avautui kuitenkin vasta v. 2017.

 

Aika on tehnyt tehtävänsä: Vuosikymmenten ajan suljetussa tilassa kypsynyt Rajamäen tehdasmuseo – runsas, terävä, mausteinen, lämmin – on valmis nautittavaksi.

 


 

Lähteen ja rautatien Rajamäki -mobiiliopas


 

Mobiiliopas kuljettaa Rajamäen hiivatehtaan nurkkakiven vierelle ja voimalaitoksen kohinaan, Tykkitorninmäen puiden alle, kirkon ja kansakoulun kupeelle kyläläisten keskuuteen. Sinne missä menneisyyden elämä on tislaantunut tarinoiksi nykyhetkeen.

 

 

https://tarinasoitin.fi/lahteenjarautatienrajamaki
 

 

 

 

Avoinna jälleen kesällä 2019

Liput

Pääsymaksu 5 €, Museokortti,
alle 7-vuotiaat ilmaiseksi.   

Huom! 

Vanhassa hiivatehtaassa sijaitseva Rajamäen tehdasmuseo ei ole esteetön. Museotilat ovat neljässä kerroksessa, joihin kuljetaan kierreportaita. 

Yhteystiedot

Rajamäen tehdasmuseo Patruunantie 17
05200 Rajamäki
(viitoitus tehdasalueella)

puh. 040 317 2521