Mobiilioppaat

Mobiilioppaat toimivat kaikenlaisilla älylaitteilla – kännykällä, tabletilla ja pöytätietokoneellakin, ilman erillisten sovellusten lataamista. 

Nurmijärven museo on julkaissut kaksi mobiiliopasta, jotka löytyvät osoitteesta

https://tarinasoitin.fi/nurmijarvenmuseo


Luonto ja historia lähellämme

Mobiiliopas kannustaa tutustumaan Nurmijärven alueen jää- ja kivikauteen luonnossa liikkuen. Se kuljettaa kävijän kolmelle luonnonmuodostumalle ja kertoo, kuinka ne ovat jääkaudella syntyneet. Kolmella kivikautisella kohteella voi oppaan kautta tutustua kivikauden ihmisten tavalliseen arkeen. Kivikauden asuinpaikoilta laaditut piirroskuvat esittävät tulkinnan siitä, miltä elämä paikalla olisi voinut näyttää tuhansia vuosia sitten.

Opas löytyy myös kunnan nettisivuilta, jossa sitä on täydennetty Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen ja Nurmijärven Luonto ry:n toteuttamalla koskialueita ja Sääksjärveä esittelevällä osiolla.


Lähteen ja rautatien Rajamäki 
 

Mobiiliopas kuljettaa Rajamäen hiivatehtaan nurkkakiven vierelle ja voimalaitoksen kohinaan, Tykkitorninmäen puiden alle, kirkon ja kansakoulun kupeelle kyläläisten keskuuteen. Sinne missä menneisyyden elämä on tislaantunut tarinoiksi nykyhetkeen.