Sääksjärvi

Sääksjärvi 

Nurmijärven Kiljavalla sijaitseva kirkasvetinen ja laskujoeton Sääksjärvi on Suomen suurin lähde, jonka vesi vaihtuu maaperän kautta. Sääksjärven alue ympäristöineen tarjoaa monenlaisia ulkoilu- ja retkeilymahdollisuuksia sekä vesillä että maastossa. Metsähallituksen hallinnoimaan Sääksjärven Mustasaareen pääsee veneellä. Veneitä voi vuokrata juhla- ja kokoustila Haukilammesta. Moottorikäyttöisillä vesikulkuneuvoilla ajo on Sääksjärvellä kielletty.

Sääksjärven rannalla sijaitsee suosittu uimaranta, jonka kaunis hiekkaranta hakee vertaistaan. Kesäisin uimarannalla palvelevat kahvila, WC:t, pukeutumistilat sekä liikuntapaikat kaiken ikäisille. Mukavia kesähetkiä luovat lasten leikkipaikat, hyppytornit ja beachvolley-kentät.

  

Valkjärvi

Valkjärvi

Valkjärvi sijaitsee Klaukkalan pohjoispuolella, kauniin kulttuurimaiseman ympäröimänä. Järvi ympäristöineen tarjoaa kiinnostavia retkeily- ja ulkoilumahdollisuuksia. Valkjärvi on kokoonsa nähden syvä: syvin kohta, noin 12 metriä, sijaitsee suunnilleen järven keskellä.

  

Klaukkalan ja Valkjärven alueen retkeily

Klaukkalan ja Valkjärven alueesta on tehty opaskirjanen "Klaukkalan retkeilypolut". Opas kertoo erityisesti alueen monipuolisesta luonnosta. Oppaan reitit sijaitsevat yksityisillä mailla, eikä reittejä ole merkitty maastoon.

 

Vantaanjoki

 Vantaanjoki

Vantaanjoki ympäristöineen on mainio paikka retkeilijöille ja ulkoilijoille. Kalastuksen ystäville on tarjolla kirjolohta, harjusta, taimenta ja haukea narrattavaksi, melojille löytyy sekä koskimelontaa että rauhallisempaa retkeilymelontaa.  

Melojan Vantaanjoki elää vuodenaikojen mukaan. Parasta melonta-aikaa ovat kevät- ja syystulvat, mutta myös kesällä löytyy kauniita melontapaikkoja. Koskimelontaa voi harrastaa Nukarinkoskella ja Myllykoskessa. Melontareitit taukopaikkoineen on merkitty opastauluilla maastoon. Vantaanjoki tarjoaa elämyksiä jokaiselle. Nukarinkosket, kirkonkylän Myllykoski ja Palojoki ovat Vantaanjokea parhaimmillaan.

Vantaanjoen rantoja kiertää useita reittejä ja luontopolkuja. Nukarinkosken ja Myllykosken alueilla on myös tulentekomahdollisuus. Reittiopasta Virkisty Vantaanjoella on jaossa muun muassa Nurmijärven kirjastoissa.