Koko perhe mukaan hyppimään, pomppimaan ja touhuamaan Motoriikkapäiville!

Nurmijärven kunnan liikuntapalvelut ja Liikkuva koulu-ohjelma järjestävät Motoriikkapäivät Maaniitun koulun liikuntasalissa ke-pe 24-26.4.2019.

 

Motoriikkapäivät järjestettiin viime keväänä ensimmäisen kerran Klaukkalassa ja kolmen päivän aikana touhuamassa kävi yli 3000 kuntalaista. Nyt on vuorossa Kirkonkylän seudun asukkaat, he pääsevät nauttimaan liikkumisen riemusta kolmen päivän ajan.

 

Motoriikkapäivien idea sai alkunsa, kun mietimme miten voisimme saada lapset, nuoret ja perheet liikkumaan yhdessä niin, ettei mennä mikään yksittäinen urheilulaji edellä vaan rakennetaan ympäristö mistä jokainen voi löytää itselleen sopivan paikan liikkua ja touhuta, kavereiden tai perheen kanssa. Motoriikkapäivien perustarkoitus on saada aikaa hymyä ja hikeä mukavan yhteisen touhuamisen lomassa ja täysin ilman kustannuksia.

 

”Lasten ja vähän meidän aikuistenkin motoriset perustaidot herättävät huolta nykypäivänä. On mielestäni tärkeää, että esimerkiksi kieriminen, pyöriminen, roikkuminen, juokseminen ja hyppääminen olisivat edelleen luontaisia taitoja lapselle. Motoriset taidot vaativat samalla tavalla harjoittelua kuin vaikka lukemaan oppiminen ja itse asiassa hyvät motoriset taidot auttavat lasta oppimaan myös akateemisia taitoja.” Pohtii Liikkuva koulu- koordinaattori Ari Murole.

 

Maaniitun sali täynnä aktiviteetteja

 

Maaniitun koulun saliin rakennetaan kolme aluetta: Trampoliini ja parkouralue, Airtrack- ilmapatja-alue ja kolmantena tila jossa mahdollisuus kokeilla erilaisia pienaktiviteetteja kuten esimerkiksi sirkustemppuilua, sisäcurlingia, mahalautalätkää, sähköisiä pelejä, ammuntaa ja dartsia.

 

”Meidän suurin tavoite on saada ihmiset liikkeelle. Penkkejä tai kahviota tapahtumassa ei ole sillä nyt on tarkoitus touhuta porukalla!” Intoilee Murole

 

 

Päivällä kouluille sekä varhaiskasvatukselle ja illalla kaikille kuntalaisille.

 

Motoriikkapäivät toteutetaan niin, että päivällä touhuamaan saapuu Kirkonkylän koululaisia ja varhaiskasvatuksen lapsia. Kohderyhmä on siis viisivuotiaista aina lukiolaisiin saakka.

 

”Varhaiskasvatuksen ja koulujen ryhmät ovat etukäteen saaneet ilmoittautua Motoriikkapäiville ja yksi ryhmä viettää aikaa salissa noin tunnin verran. On ollut ilo seurata ilmoittautumista, kun ryhmäpaikat ovat täyttyneet kivasti. Noin puolet ajoista ovat jo täynnä.” Kertoo Murole.

 

Illalla klo 15.30- 19.30 Motoriikkapäivät ovat avoin tapahtuma kaikille kuntalaisille vauvasta vaariin.

 

”Motoriikkapäiville toivotaan ihmisten tulevan tasatunnein, koska tilan koon vuoksi voimme joutua rajoittamaan kävijämäärää. Näin takaamme, että kaikki varmasti pääsevät vuorollaan nauttimaan liikunnan riemusta keskiviikko ja torstai-iltana.”

 

 

Aukioloajat:

 

Ke 24.2 klo 8.00- 15.30 (koulut) ja klo 15.30- 19.30 kuntalaisille avoin tapahtuma

To 25.4. klo 8.00- 15.30 (koulut ja varhaiskasvatus) ja klo 15.30- 19.30 kuntalaisille avoin tapahtuma

pe 26.4. klo 8.00- 12.30 (koulut)