Paremman elämän Vanha-Klaukka

Ekologista asumista Vanha-Klaukassa

Vanha-Klaukka on moderni, ekologinen ja luonnonläheinen asuinalue Klaukkalan kasvavassa taajamassa. Rakentamisessa kannustetaan energiatehokkaisiin ja ekologisiin suunnitteluratkaisuihin esimerkiksi mahdollistamalla aurinkopaneelit ja -keräimet sekä viherkatot. Puurakentaminen on mahdollista koko alueella. Ekologisena rakennusmateriaalina puu sitoo hiiltä pitkäksi ajaksi.

Paikallisen, kuntalaisten omistaman, Nurmijärven Sähkön lämmöntuotannosta biopolttoaineiden osuus on yli 95 %. Biolämmön selkeitä etuja ovat pienemmät ympäristövaikutukset sekä uusiutuvuus, jotka tukevat vahvasti kestävän kehityksen periaatteita. Nurmijärven Sähköllä on Klaukkalassa biolämpökeskus. Biolämpö lämmittää erityisesti alueelle nousevat kerrostalot ja muut yhtiömuotoiset kiinteistöt. Uudet asukkaat voivat tarkistaa biolämmön saatavuuden omaan kiinteistöönsä olemalla yhteydessä Nurmijärven Sähkön asiakaspalveluun.

Havainnekuva Vanha-Klaukan alueesta, omakotitaloja ilmasta

Toimivat yhteydet takaavat etätyön onnistumisen

Kuuluuko arkeesi etätyöt? Silloin sinua varmasti kiinnostaa, että Vanha-Klaukan alueella on mahdollista ottaa käyttöön Elisan kuitukaapeli, joka mahdollistaa nopeat verkkoyhteydet. Lisätietoja voit tiedustella Elisalta.

Luonto on Vanha-Klaukassa läsnä joka puolella

Vanha-Klaukassa pääset liikkumaan viheralueverkostoa pitkin koko asuinalueella. Pihoista kannustetaan tekemään helppohoitoisia ja ekologisesti monimuotoisia, jolloin ne täydentävät julkista viheralueverkostoa ja auttavat luomaan alueelle vehreän yleisilmeen. Ja mikäs sen mukavampaa, kuin nauttia omasta hyötypuutarhasta naapuruston grillijuhlassa tai reippailla Isosuon Natura-luonnonsuojelualueella?

Kaikki palvelut kävelymatkan päässä

Vanha-Klaukka on ihanteellisella sijainnilla Klaukkalan palveluista. Kävelymatkan päästä löytyvätkin niin päiväkoti, koulut, terveyskeskus, erittäin monipuoliset harrastusmahdollisuudet, kirjasto, kaupat, ravintolat kuin lähimetsäkin.

Vanha-Klaukan lähipalvelut: 
yläkoulu, päiväkoti, terveysasema, alakoulu, ravintolat, kirjasto, kauppa, kirkko, kauppakeskus, uimaranta, kuntoportaat