Ajankohtaista

Koronavirus, Päätöksenteko, Valtuusto

Valtuuston kokous järjestetään keskiviikkona 25.3. NYK:n juhlasalissa

19.3.2020

Valtioneuvoston antaman valmiuslain täytäntöönpanoasetuksessa määritelty kokoontumiskielto ei koske kunnallista päätöksentekoa. Kunnan toimielinten täytyy kokoontua, jotta yhteiskunnan toiminnot pyörivät. Linjaus perustuu Kuntaliiton ja valtiovarainministeriön tämänhetkisiin tulkintoihin. Seuraavan kokouksen lakisääteisyyden ja päätösvaltaisuuden varmistamiseksi Nurmijärven kunnanvaltuuston kokous 25.3. pidetään poikkeuksellisesti Nurmijärven Yhteiskoulun juhlasalissa, lähikontaktia välttäen. Juhlasali tarjoaa väljemmät puitteet kokouksen järjestämiselle kuin Kunnanviraston Valtuustosali.

Valtuuston kokouksessa noudatetaan varovaisuusperiaatetta, vältetään lähikontaktia (n. 2 metrin etäisyys muihin ihmisiin), pidättäydytään kättelyistä sekä noudatetaan muita terveysviranomaisten antamia ohjeita.

Mikäli kunnanvaltuutettu katsoo kuuluvansa riskiryhmään, on vähänkään oirehtiva tai joku hänen kanssaan samassa taloudessa asuva kuuluu riskiryhmään, valtuutetun tulee käyttää omaa harkintaansa ja jäädä pois kokouksesta. Tällöin kokoukseen kutsutaan varavaltuutettu. Kuntalain mukaan valtuusto on päätösvaltainen, kun vähintään kaksi kolmasosaa valtuutetuista on läsnä.

Valtuusto päättää kokouksessaan kunnan hallintosäännön muutoksesta. Esityksen mukaisesti valtuuston kokous voitaisiin tulevaisuudessa pitää vaihtoehtoisesti myös sähköisessä toimintaympäristössä, johon osallistutaan sähköisen yhteyden avulla (sähköinen kokous). Mikäli valtuusto hyväksyy tältä osin hallintosäännön muutoksen, seuraavat valtuuston kokoukset tämän poikkeustilan aikana pyritään hoitamaan sähköisin menettelyin.

Lautakuntien ja muiden kunnan toimielinten päätösvaltaisuuteen riittää, että kokouksessa on läsnä yli puolet jäsenistä. Läsnä oleviksi katsotaan näiden osalta myös toimielimen jäsenet, jotka osallistuvat kokoukseen sähköisesti.

Kunta toivoo, että kokousta seurataan kotisivujen kautta

Kuntalaisilla on mahdollisuus seurata valtuuston kokousta totuttuun tapaan nettilähetyksenä kunnan kotisivuilla. Kunta toivoo, että kuntalaiset välttävät korona-tilanteen vuoksi saapumista paikan päälle kokoukseen.

Takaisin listaukseen