Ajankohtaista

Alkuluokka, Koronavirus, Lapset, Varhaiskasvatus

Valtioneuvoston linjauksen vaikutus Nurmijärven varhaiskasvatukseen: Esioppilaat palaavat lähiopetukseen ja varhaiskasvatuksen lapsimäärät kasvavat toukokuussa

30.4.2020

Valtioneuvosto päätti 29.4.2020 purkaa varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen rajoitteet terveysviranomaisten arvion pohjalta. Kaikki perusopetuksen oppilaat palaavat lähiopetukseen torstaina 14.5.2020. Tämä koskee myös esioppilaita, jotka osallistuvat 14.5. alkaen lähiopetukseen. Esioppilaiden täydentävä varhaiskasvatus järjestetään samassa paikassa kuin ennen poikkeusjärjestelyjä. Valtioneuvoston päätös lisää myös varhaiskasvatuksen hoidossa olevien lasten määrää. Maksuvapautuksia ei myönnetä 14.5. jälkeen, maksuvapautusta kesä-heinäkuulle voi hakea vielä tänään 30.4.2020.

Nurmijärven kunta huolehtii omassa toiminnassaan lasten, esioppilaiden ja henkilökunnan turvallisuudesta ja terveydestä. Tällä hetkellä kunta odottaa Aluehallintovirastolta ja Opetus- ja kulttuuriministeriöltä lisäohjeita, joiden pohjalta Nurmijärven kunta laatii varhaiskasvatusta ja esiopetusta koskevat omat tarkemmat ohjeet. Niistä tiedotetaan huoltajia ensi viikolla (viikko 19) Päikyn ja kunnan kotisivujen kautta. Alkuluokkien esiopetuksen oppilaiden huoltajat saavat tiedon Wilman välityksellä. Myös työntekijät ja muu varhaiskasvatuksen henkilökunta saavat tarkempaa tietoa kunnan sisäisten viestintäkanavien ja esimiesten välityksellä ensi viikolla.

Varhaiskasvatuksen maksuvapautuksia ei myönnetä 14.5. jälkeen

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksulain maksuja koskevat ohjeet astuvat voimaan 14.5.2020 alkaen eikä maksuvapauksia enää myönnetä sen jälkeen.

Kesä-heinäkuun maksuttomuutta, jota huoltajat ovat voineet hakea ennalta ilmoitetusti ja kummankin kuukauden poissaoloon sitoutuen, voi hakea vielä tänään. Haku päättyy 30.4.2020. Maksuvapautusta voi hakea Päikky-järjestelmän kautta.

Kiitos Nurmijärven kunnan varhaiskasvatuksen ja esioppilaiden huoltajille ja henkilökunnalle viime viikkojen panostuksestanne poikkeustilanteessa.

Yhteistyöterveisin,

Leena Laine, varhaiskasvatuspäällikkö

Tiina Hirvonen, sivistysjohtaja

Takaisin listaukseen