Ajankohtaista

Kaikki, Yrityspalvelut

Uusi yhdistys ajaa Nurmijärven elinvoimaisuutta

24.9.2018

Syyskuun alussa Nurmijärvellä perustettiin uusi yhdistys Nea ry, joka on nimensä mukaisesti Nurmijärven elinvoimaisuuden asialla. Uuden yhdistyksen perustajäseniä ovat paikalliset yrittäjäyhdistykset ja Nurmijärven kunta.

Yrittäjäyhdistysten sekä kunnan välisellä yhteistyöllä on Nurmijärvellä pitkät perinteet. Yhteistyön päätavoitteina on ollut kunnan elinkeinopoliittisten tavoitteiden edistäminen, paikallisten yritysten tunnettuuden lisääminen, yrittäjien verkostoituminen sekä yrittäjyyskasvatuksen edistäminen. 

”Saamamme palautteen valossa yhteistyö on koettu erittäin hyödylliseksi ja sitä on haluttu kehittää ja edelleen tiivistää. Näistä lähtökohdista päätimme perustaa Nean”, kertoo yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja, kunnan elinkeinojohtaja Seppo Pietarinen.

Nea ry eli Nurmijärven elinvoimaisuuden asialla -nimisen yhdistyksen takana ovat Klaukkalan Yrittäjät ry, Nurmijärven Yrittäjät ry, Nurmijärven Yrittäjänaiset ry ja Nurmijärven kunta. Nea ry vastaa paikallisiin tarpeisiin.

”On erittäin tärkeää, että kuntamme vetovoimaisuutta kehitetään yhteistyössä ja paikallisista lähtökohdista. Kaikilla yhdistyksen jäsenillä on sama tavoite, elinvoimaisuuden kehittäminen kunnassamme. Yhteinen yhdistys mahdollistaa alueen toimijoiden näkemysten yhteensovittamisen”, kertovat yrittäjäyhdistysten puheenjohtajat Nurmijärven Yrittäjänaisten Eija Björkbacka, Klaukkalan Yrittäjien Jari Salminen sekä Nurmijärven Yrittäjien Jari Flinck.

Tapahtumia ja tiloja pienyrityksille

Nea ry tuo näkyvyyttä varsinkin pienille ja keskisuurille toimijoille sekä järjestää erilaisia tapahtumia. Ensimmäinen koko perheen tapahtuma järjestetään keväällä 2019. Se korvaa vuodesta 2013 alkaen järjestetyn Nurmijärvi NYT -tapahtuman.  Nea huolehtii myös jatkossa siitä, että verkostoituminen eri toimijoiden kanssa jatkuu. Tähän tarpeeseen on vastannut jo muutaman vuoden ajan Nurmijärvi BtoB -verkostoitumistapahtuma.

Viime vuonna 100 prosenttia Nurmijärvi NYT -tapahtumaan osallistuneista yrittäjistä näki, että tapahtuman järjestämistä tulisi jatkaa. 92 prosenttia vastaajista näki tapahtuman hyödyttävän omaa yritystä. Viimeisimmän BtoB-tapahtuman jälkeen tehdyssä mielipidekyselyssä 33 prosenttia yrittäjistä ilmoitti löytäneensä uusia yhteistyökumppaneita ja kaikki vastanneet olivat sitä mieltä, että tapahtuma vastasi yrittäjän sille asettamia tavoitteita. 

”Yrittäjien viesti on selvä, erilaisille tapahtumille on suuri kysyntä. Myös kuntalaiset haluavat tukea paikallisia yrityksiä, ja mikä olisikaan parempi tilaisuus tutustua paikallisiin palveluihin kuin yhteinen tapahtuma”, Pietarinen kertoo.

Nea ry hallinnoi tulevaisuudessa myös työskentely- ja neuvottelutiloja yritysten tarpeisiin.
”Nurmijärvellä on jo pitkään ollut tarve coworking-tilalle, joka mahdollistaa myös tehokkaamman verkostoitumisen toisten yritysten ja uusien sidosryhmien kanssa. Olemme jo aloittaneet sopivan tilan kartoittamisen”, sanoo Seppo Pietarinen.

Nea ry:

Perustettu: 3.9.2018

Jäsenet: Klaukkalan Yrittäjät ry, Nurmijärven Yrittäjät ry, Nurmijärven Yrittäjänaiset ry ja Nurmijärven kunta

Tavoite: Nea ry:n tavoitteena on edistää yrittäjyyttä Nurmijärvellä ja lisätä kunnan elinvoimaisuutta.

 

Takaisin listaukseen