Ajankohtaista

Kaikki

Tuujo-kilvan voitto Rajamäen yläasteelle

10.1.2011

Rajamäen yläasteen 9C-luokka on voittanut Nurmijärvi-lippu -työryhmän yhdeksäsluokkalaisille järjestämän joukkoliikenneaiheisen kilpailun. Palkintona oli 500 euron arvoinen tilausajomatka bussilla. Arvonnassa voittaneen vastauksen oli jättänyt 9C-luokan oppilas Nea Jääskeläinen.

Nuorille suunnatun joukkoliikennekampanjan omilla www.tuujo.fi  -nettisivuilla oli parin kuukauden ajan kilpailu, johon saivat osallistua nurmijärveläiset yhdeksäsluokkalaiset. Kilvassa oli aikataulutehtävä, jossa piti käytössä olevan informaation pohjalta selvittää sopivin bussiyhteys Nurmijärveltä Helsinkiin. Lisäksi kysyttiin mielipidettä bussimatkustamisesta yleensä. Kysymykset oli puettu muotoihin ”bussi on mielestäni jees, koska…” sekä ”bussi olisi jees, jos…”.

Nea Jääskeläinen oli näppärästi löytänyt kysytyn yhteyden Klaukkalasta pääkaupunkiin.  Täydennyskysymyksiin hän vastasi seuraavasti. ”Bussi on jees: se on ympäristöystävällinen ja mukava matkustustapa :).” ”Bussi olisi jees, jos niitä kulkisi useammin.”

– Onnea voittaneelle luokalle ja kiitos kaikille kilpaan osallistuneelle sekä Tuujo-sivujen lukemattomille kävijöille, toivottaa Nurmijärvi-lippu -työryhmän puheenjohtaja Juha Oksanen. Hänen mukaansa nuorten omat joukkoliikennesivut pysyvät verkossa edelleen. Sisältöä uudistetaan, mutta keskeiset faktaosuudet ja tärkeät linkit esimerkiksi aikataulu- ja lippuinfoihin säilyvät. Sivut ovat osoittautuneet tarpeellisiksi, sillä kävijöitä on ollut päivittäin useita kymmeniä.

 

Monipuolinen kampanja koululaisille

Nurmijärvi-lippu -työryhmä järjesti kuluneen syksyn aikana koululaisiin kohdistunut mittavan kampanjan, jolla haluttiin myönteisellä tavalla tuoda esiin joukkoliikenteen turvallisuutta, ekologisuutta ja edullisuutta.

Kampanjan kohderyhminä olivat alakouluissa ekaluokkalaiset ja yläkouluissa yhdeksäsluokkalaiset. Kampanjaan sisältyivät muun muassa yhteensä 12 elämyksellistä koulutilaisuutta, jotka tavoittivat yhteensä lähes 1500 lasta ja nuorta. Lisäksi toteutettiin nuorille suunnattu uusi joukkoliikenne-esite, Tuujo.fi -nettisivut kilpailuineen sekä jaettiin alakoululaisille puolisen tuhatta heijastinta.

Juha Oksanen on tyytyväinen ensimmäiseen tämäntyyppiseen joukkoliikennekampanjaan ja sen saamaan hyvään vastaanottoon.

– Nurmijärvi-lippu -työryhmä aikoo jatkossakin kohdistaa kampanjointia lapsiin ja nuoriin. Heissä on joukkoliikenteen tulevaisuus, hän muistuttaa.

Nurmijärvi-lippu -työryhmässä ovat edustettuina Nurmijärven kunta, Nurmijärven Linja Oy, Linjaliikenne Kivistö Oy, Pekolan Liikenne Oy, Ventoniemi Oy, Linja-autoliitto ry, Oy Matkahuolto Ab sekä Uudenmaan ELY-keskus.

 

Takaisin listaukseen