Ajankohtaista

Lapset, Liikenne, Nuoriso, Opetus ja koulutus

Turvataan yhdessä lasten koulutie – lähde mukaan suojatiepäivystäjäksi!

11.8.2020

Kunta muistuttaa, että koulujen alku 13.8. klo 9 tuo taas paljon lapsia ja nuoria liikenteeseen.  Turvallinen koulutie edellyttää erityisesti aikuisilta liikennesääntöjen mukaista suojatiekäyttäytymistä. Kunta myös rekrytoi vapaaehtoisia suojatiepäivystäjiksi. Vapaaehtoisia kaivataan erityisesti Rajamäellä, Röykässä ja Lepsämässä. 

Päivystyjä katsoo, että lapsi pääsee turvallisesti tien yli ja tekee omaehtoisesti ratkaisun, milloin tie on turvallisesti ylitettävissä. Suojatiepäivystäjä ei saa pysäyttää liikennettä. Koulu alkaa torstaina 13.8.2020 kaikilla klo 9 ja päättyy kaikilla klo 12. Suojatiepäivystyksessä on hyvä olla paikalla aamupäivällä n. klo 8.15-9.15 ja iltapäivällä n. klo 11.45-12.45.

Klaukkalassa suojateillä päivystävät Klaukkalan Lionsit, Kirkonkylällä suojatiepäivystykseen on rekrytoitu kunnan henkilökuntaa. Rajamäellä ja Röykässä kaivataan suojatiepäivystäjiä. Lepsämässä/Lintumetsässä vanhempainyhdistys on aktiivisesti yrittänyt saada päivystäjiä, mutta alueella on useita suojateitä ja  mukaan toivotaan vielä aktiivisia kuntalaisia.

Tuletko mukaan suojatiepäivystykseen 13.8.? Voit ilmoittautua kunnan liikenneinsinööri Pia Korteniemelle (puh. 040 317 2311, pia.korteniemi@nurmijarvi.fi

Takaisin listaukseen