Ajankohtaista

Koronavirus, Koulutus, Nuoriso, Opetus ja koulutus

Tiedote nurmijärveläisten oppilaiden huoltajille

20.3.2020

Tiedote 20.3.2020 klo 11.30

Peruskoulujen lähiopetus keskeytettiin valtioneuvoston päätöksellä keskiviikkona 18.3.2020. Lähiopetuksen sijaan opetus ja ohjaus järjestetään etäopiskeluna, erilaisia digitaalisia oppimisympäristöjä ja -ratkaisuja sekä itsenäistä opiskelua hyödyntäen. Tämä tarkoittaa oppilaiden työskentelyä kotona koulusta tulevien ohjeiden mukaisesti.

Lähiopetuksen järjestämisestä yhteys rehtoriin

Kouluissa järjestetään kuitenkin edelleen 1.-3. luokkien opetus niiden huoltajien lapsille, jotka työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla. Lisäksi järjestetään erityisen tuen päätöksen saaneiden oppilaiden lähiopetus sitä tarvitseville. Nurmijärvellä näiden oppilaiden opetus on keskitetty viiteen eri kouluun Kirkonkylässä, Klaukkalassa ja Rajamäellä. Edellä mainittuihin ryhmiin kuuluvien oppilaiden huoltajia on pyydetty ilmoittamaan lapsensa oman koulun rehtorille lähiopetuksen tarpeesta 17.3.2020 mennessä. Mikäli perheenne lapset ovat oikeutettuja lähiopetukseen, mutta olette ilmoittaneet heidän opiskelevan toistaiseksi kotona, voitte olla yhteydessä lapsenne koulun rehtoriin perheenne tilanteen mahdollisesti muuttuessa.

Huoltajat, keskustelkaa nuorten kanssa

Lähiopetuksen keskeyttämisellä sekä muilla määräämillään rajoittamistoimenpiteillä valtioneuvosto pyrkii hillitsemään koronaviruksen etenemistä. Tästä syystä on erityisen tärkeää, että lapset ja nuoret noudattavat suosituksia välttää tarpeetonta oleskelua yleisillä paikoilla ja yli 10 hengen kokoontumisia. Toivomme, että keskustelette omien lastenne kanssa asiasta.

Nuoriso-ohjaajat läsnä somessa

Kunnan nuorisotyö on siirtynyt verkkoon. Nuoriso-ohjaajat päivystävät eri somekanavilla ja tapaavat nuoria siellä. Lisätietoa nuorisopalveluiden sivuilta osoitteessa nurmijarvi.fi/nuoretnyt

Yhteys opettajiin Wilman kautta

Myös koulujen opetushenkilöstö siirtyy pääosin työskentelemään etänä maanantaina 23.3.2020. Koska suurimmalla osalla heistä ei ole käytettävissään työpuhelinta, toivomme viestinnän heidän kanssaan tapahtuvan Wilman kautta. Wilman etusivun tiedotteissa huoltajia tiedotetaan ajankohtaisista asioista. On tärkeää, että huoltajat seuraavat Wilman tiedottamista päivittäin.

Kiitämme huoltajia etäopetuksen mahdollistamisesta ja tsemppiä haastavaan tilanteeseen.

Kati Luostarinen, opetuspäällikkö
Tiina Hirvonen, sivistysjohtaja

 

Takaisin listaukseen