Vietä kesäpäivä Nurmijärvellä

Unelmien rantapäivä

Haluatko viettää päivän rannalla loikoillen, puuhaten ja uiden. Valitse tällöin Sääksjärven uimaranta, jota ei ole turhaan kehuttu maamme upeimmaksi. Vai kaipaatko pienempää, idyllistä uimapaikkaa? Niitäkin Nurmijärveltä löytyy – useasta kylästä, usean järven rannalta.

Jana, jossa on päiväohjelman kohteiden osoitteet ja välimatkat.

Sääksjärvi – Etelä-Suomen helmi

Sääksjärvi ei ole nimestään huolimatta järvi, vaan Suomen suurin lähde. Sääksjärven vesi on kirkasta, pohja hienojyväistä hiekkaa ja pitkään matalana jatkuva ranta on lapsille turvallinen. Laiturit ja hyppytornit mahdollistavat vauhdikkaammatkin vesileikit.

Hiekkarantaa, jolle levittää viltti, riittää silmän kantamattomiin.  Ja tällaisella hiekkarannalta löytyy tietenkin beachvolley-kentät ja leikkipaikkoja lapsille. Rannan läheisyydessä olevilla poluilla on mahdollista harrastaa niin maastopyöräilyä kuin lenkkeilyäkin.

Sääksjärven uimarannalta löytyvät asianmukaiset pukeutumistilat, wc:t, kahvila ja uimavalvonta toiminnassa 2.8. asti klo 11-19.

Kaksi tyttöä katselee Sääksjärvelle, jossa hyppytelineellä kaksi poikaa.

Evästä rannalle

Sääksjärven uimarannan Kesäkahvila on avoinna sääolojen mukaan 31.8. asti klo 11–20. Tarjolla jäätelöä joka makuun, kahvia, limpparia, suolaista ja makeaa pikkupurtavaa. Ja tietenkin suositut, legendaariset makkaraperunat.

Lähistöllä olevalta Koivistoisen mansikkatilalta voi käydä keräämässä tai ostamassa makeat marjat.  Ja toki voi piipahtaa eväidenhakureissulla myös Rajamäen K-Supermarket Lähteessä, jo rannalle tullessaan.

Sääkjärven kahvion terassilla syö jäätelöä nuoripari sekä äiti ja poika. Taustalla järvinäkymä.

Pikkurantoja ja uimapaikkoja

Tiira, Tiiranranta 37, Klaukkala

  • laituri, pukeutumistila, wc

1.6.–2.8. klo 11–19: uimavalvonta, kahvila säävarauksella

Valkjärvi, Lähtelän ranta, Valkjärventie 79

  • laituri, pukeutumissuoja

Herusten uimapaikka, Palkkisillantie 535

  • laituri, pukeutumistila, wc

Sääksjärven Röykän uimapaikka, Kotolahdentie 18, Röykkä

  • laituri, pukeutumistila, wc

Vaaksinjärvi, Vaaksintie, Röykkä

  • laituri, pukeutumissuoja, wc
Uimaranta.

Löysitkö sivulta etsimäsi tiedon?