Vietä kesäpäivä Nurmijärvellä

Eläimellinen päivä

Tämä päivä on omiaan lapsiperheelle. Se sisältää hellyttäviä kohtaamisia niin alpakoiden, pupujen kuin ponienkin kanssa. Ja melkoisen vaikuttavia eläimiä ovat strutsit – niiden näkeminen jää varmasti mieleen. Eläimien lisäksi saa viettää päivää mahtavissa maalaismaisemissa, luonnonhelmassa, syöden maistuvaa lähiruokaa, ja vielä käydä päivän päätteeksi Vantaanjoen suurimmalla koskiosuudella tai pulahtaa kirkasvetiseen Sääksjärveen. Voiko tämän parempaa kesäpäivää olla? 

Jana, jossa päiväohjelman kohteiden osoitteet ja välimatkat.

Kavioita, tassuja ja räpylöitä Klaukkalassa 

Helsingin Kampista 28 kilometrin päässä olevalla Ali-Ollin alpakkatilalla asustaa veikeitä, seurallisia ja persoonallisia alpakoita. Paikalla ovat mm. mietteliäs Olli, utelias Toivo, rauhallinen Ady sekä reipas Ella ja energinen Ukko, jotka harrastavat agilityä. Rapsutusta odottavat myös tilan hellyttävät, luppakorvaiset kanit. Voit myös seurata ponien päivää pihatossa tai kokeilla talutusratsastusta. Tilalla taapertaa ankkoja ja Olivian puodissa asuu degutytöt Hinku ja Vinku. Puodissa voi tehdä myös ostoksia – tarjolla alpakanvillasta valmistettuja tai alpakka-aiheisia tuotteita.  

Kesäaikaan alpakkatila on avoinna ke-su klo 10-16.

Ali-Ollin alpakkatilalta on aika siirtyä suurempien eläinten, strutsien, pariin. Auton nokka siis kohti Rajamäkeä – matkan varrella nautittavaa herkullista lounasta ja Ketolan strutsitilaa. Matkalla voi ihailla maalaismaisemia tai takapenkillä ottaa päivätorkut. 

Murkinaa Mattilan miljöössä 

Mattilan luomutilalla nautit uniikissa miljöössä herkullisen lounaan. Mattila Cafeen ruokalistalta löytyvät lapsille esimerkiksi lihapullat ja muusi ja aikuisille lohta tai mansikka-fetasalaattia. Ja jälkkäriksi suussa sulavaa suklaakakkua tai mansikkaraparperipiirakkaa. Nam! Jos Cafeen ruokalista ei saa kannatusta, niin miltä kuulostaa italialaisessa kiviuunissa suomalaisilla koivuhaloilla paistettu pizza nurmijärveläisessä maalaismaisemassa? Mattila pizzan antimia voit nauttia tilavalla terassilla tai ottaa mukaan. 

Poikkea myös ostoksilla Mattilan maalaispuodissa, josta löydät maalaishenkisiä tuotteita sekä herkullisia elintarvikkeita kuten tilan luomumansikkamehua ja hunajaa.  

Mattilan tilalta löydät myös puusepänverstaan, jossa valmistetaan Tetrimäen huonekaluja. Puusepänverstaan yhteydessä on näyttelytila, jossa voi tutustua malliston huonekaluihin. Huonekalumallistoon kuuluvat arkkitehtien Eliel ja Eero Saarisen suunnittelemat ajattomat huonekalut sekä monenlaiseen sisustukseen sopiva P.E. Blomstedtin funktionalismin teemoja noudattama mallisto.

Ketolan strutsitila – se Suomen suurin 

Strutsitila tarjoaa opastettuja tilakierroksia, joilla strutsitietämyksesi nousee aivan toiselle tasolle. Lisäksi tila tarjoaa strutsisafareja, joilla pääsee lähituntumaan strutsien kanssa. Strutsitarhoja kierretään armeijan maastokuljetusvaunulla, sillä onhan kyseessä 2,5 metriä korkea ja 150 kg painava villieläin. Strutsitila on avoinna ti-su klo 12-17. Lisätietoja löydät strutsitilan verkkosivuilta

Jos jätit Mattilan lounaan jälkkärin väliin, niin strutsitilan kahvilassa voit korjata asian ja maistella strutsinmunaleivonnaisia tai -jäätelöä. Tilalla on myös myymälä, oikea strutsituotteiden aarreaitta. Tuotteita niin strutsin lihasta, nahasta, munista kuin sulistakin. 

Kesäpäivän päätteeksi pulahdus tai kohina 

Jos takapenkillä vielä riittää virtaa, niin päivän päätteeksi voi suunnistaa luonnon helmaan Nukarinkoskelle tai upealle Sääksjärven uimarannalle. 

Sääksjärven vesi on kirkasta, pehmeätä hienohiekkaista rantaa riittää silmän kantamattomiin ja pitkään matalana jatkuva ranta on omiaan pienimmillekin lapsille. Rannalla on wc- ja pukutilojen lisäksi myös kahvila ja lapsille leikkipaikkoja. 

Vaikuttava Nukarinkoski on 1300 metriä pitkä ja pudotusta on 25 metriä. Kävelymatka parkkipaikalta kosken rannalle on muutama sata metriä – sen jaksavat perheen pienimmätkin. Kohisevia kuohuja ja luontoa voi ihailla kosken ylittävillä silloilla tai rantoja myötäilevillä poluilla. Alueelta löytyy myös nuotiopaikkoja, joissa voi paistaa makkarat päivän päätteeksi.