Matkailu

Retkeile ja rentoudu

Nurmijärven kunnan alueella olevista ulkoilureiteistä ja hiihtoladuista kertova esite sekä kotisivuiltamme löytyvät kartat antaa hyvän yleiskuvan siitä, millaisia moninaisia kohteita kunnasta löytyy. Olet sitten intohimoinen hiihtäjä tai haluat aloittaa hiihtoharrastuksen pitkän tauon jälkeen, niin eritasoisia ja -pituisia latuja meillä riittää, ympäri kuntaa. Tietoa hiihtoladuista ja niiden kunnosta.

Miltä kuulostaa kävely metsän siimeksessä, luonnon rauhassa tai kosken rantamaisemissa? Kävelijöille tampattuja reittejä löydät Myllykosken maisemista ja Kiljavannummelta. Vai haluatko laittaa lumikengät jalkaan ja suunnistaa muille ulkoilureiteillemme, käyt tutustumassa reitteihin kotisivuillamme.

Vuokraa välineet – lähde luontoon

Aina ei tarvitse omistaa talviulkoliikuntavälineitä lähteäkseen hiihtämään, luistelemaan tai lumikenkäilemään – niitä voit myös vuokrata.

Urheiluseura Rajamäen Kehitys ry vuokraa perinteisen ja luistelutyylin suksia, monoja sekä luistimia. Lisätietoa vuokrauksesta, hinnoista ja yhteydenotosta Rajamäen Kehityksen verkkosivuilla.

Mainio tapa retkeillä luonnossa on lumikenkäily – kannattaa kokeilla! Nurmijärven Latu ry vuokraa lumikenkiä päiväksi, viikonlopuksi tai vaikkapa koko viikoksi.Suunnistuskarttoja löydät liikuntapalveluidemme sivulta.

Ulkokuntosaleillamme on välineet jo valmiina. Oiva keino alkulämmittelyyn ennen kävely- tai hiihtolenkkiä. Ulkokuntosaleja:

  • Krannilan liikuntapuisto, Pinomäentie 12, Nurmijärvi
  • Klaukkalan urheilualue, Kisatie 9, Klaukkala
  • Isoniitun koulu, Löydöskuja 2, Klaukkala

Myllykosken ulkoilualue

Myllykoski on upea paikka päiväretkeilyyn. Kirkonkylä-Myllykosken ulkoilualueelle voit lähteä Maaniitun-Ihantolan urheilupuistosta. Kulje Maaniitun ja Ihantolan ulkoiluteitä pitkin Aspiniitun tielle, josta oikealle Nikkarinmäkeen, ja heti vasemmalle Nikkarinkujalle. Varsinainen reitti alkaa Nikkarinkujan päästä ja johtaa Hämeenlinnantien ja Helsinki-Tampere -moottoritien alitse Vantaanjoen rantaan.

Vaihtoehtoisesti voit parkkeerata auton Myllykosken P-paikalle. Käänny Helsinki-Tampere -moottoritien Nurmijärven liittymästä Siippooseen päin. Parkkipaikka on pian liittymän jälkeen tien vasemmalla puolella Siippoota kohti ajettaessa. Helsingin ja Hämeenlinnan suunnasta tulevat linja-autot pysähtyvät tarvittaessa Nurmijärven th:n pysäkillä, josta on noin 300 metrin matka Myllykoskelle.

Myllykoskelta löytyy myös laavuja, joissa nauttia omia eväitä. Jos haluat paistaa makkaraa Myllykosken tai Pikkukosken laavulla, ota matkaan omat polttopuut.

Kiljavan ja Sääksin alue – ulkoilijan paratiisi

Kiljavannummen maasto on helppokulkuista. Alueella on yhteensä noin 35 km kunnan ylläpitämiä ulkoilureittejä/hiihtolatuja. Maasto on helppokulkuista, ja hiihtoladuista löytyy sopivanmittaisia reittejä kaikenikäisille ja -tasoisille kuntoilijoille.

Tutustu Kiljavannummen ulkoilureitteihin ja hiihtolatuihin Kiljavannummen latukartta (pdf) . Märkiön laavulla ja Kiljavannummen talvinuotiopaikalla on polttopuita talvella. Myllykosken nuotiopaikalle ja pikkukosken laavulle pitää ottaa omat puut talvella.

Reippaillessa raikkaassa talvisäässä maistuu välipala. Ota omat eväät mukaan ja nauti ne Märkiön laavulla tai Kiljavannummen talvinuotiopaikalla. Paista nuotiossa makkaraa, polttopuita on laavuilla ja päälle hyvät kahvit termarista.

Tai jos haluat nauttia paikallisten yritystemme antimia, niin Rajamäeltä löytyy murkinaa moneen makuun. Rajamäellä esimerkiksi Cafe Muru (Keskusraitti 4, Rajamäki) tarjoaa suussa sulavia herkkuja pieneen ja isoon nälkään. Kokeilemisen arvoinen paikka on myös Altia Rajamäki lounasravintola (Valta-akseli, Rajamäki), jossa nautit maittavasta lounaasta tai päivällisestä nostalgisessa miljöössä. Vai maistuisiko pizza, sellaisen voi napata mukaan esimerkiksi ravintola Caprista tai Kotipizzasta.

Lisää ravintoloita ja kahviloita löydät matkailusivujemme Herkuttele-sivulta.