Kulttuuri

Taide

Galleriat

Galleria Ville  on nimetty Nurmijärvellä eläneen ja vaikuttaneen taidegraafikko Vilho ”Ville” Askolan mukaan. Siellä järjestetään pääasiassa ammattitaiteilijoiden näyttelyitä.

Galleria sijaitsee Nurmijärven pääkirjaston (Punamullantie 1) yhteydessä lähellä linja-autoasemaa ja kirkonkylän keskustan palveluja. Autoilijoille on maksuton pysäköinti kirjaston edessä.

Galleria Toivo on Klaukkalan kirjaston (Kuonomäentie 2) näyttelytila. Se on saanut nimensä nurmijärveläisen kuvanveistäjän ja mitalitaiteilijan Toivo Jaatisen mukaan.

Monitoimitalo Monikon (Kuntotie 7, Klaukkala) aulassa on vaihtuva näyttely, johon voi tutustua Monikon aukioloaikoina. Monikon aulagalleria tarjoaa sekä ammatti- että harrastajataiteilijoille mahdollisuuden tuoda töitään esille. Näyttelyajankohdat ovat noin kuukauden mittaisia.

Aleksis Kivi-huone

Nurmijärven pääkirjaston Aleksis Kivi-huoneessa on Kiven tuotanto ensipainoksista alkaen ja kaikki teoksista vuosien varrella ilmestyneet erilaiset laitokset. Suomenkielinen kokoelma on melko täydellinen, vain Seitsemän veljeksen vihkopainosta vuodelta 1870 ei ole onnistuttu hankkimaan. Kiven teosten lisäksi kokoelmaan kuuluu merkittävä määrä Kivi-tutkimuksia ja elämäkertoja, artikkeleita, mitaleita ja Kivestä tehtyjä muotokuvia sekä pienoisveistoksia.

Aleksis Kivi -huoneessa on kokoelman lisäksi pysyvänä näyttelynä Erkki Tantun alkuperäispiirrokset 1960-luvulla julkaistuun Seitsemän veljeksen kuvitettuun laitokseen.

Aleksis Kivi -huoneeseen voi tutustua kirjaston aukioloaikoina huoneen ollessa vapaana. Ryhmäkäynnit tulee varata ennakkoon.

Löysitkö sivulta etsimäsi tiedon?