Näe ja koe

Elämykset

Vauhtifarmi

  • Suonojantie 200, Perttula
  • Varaukset: info@vauhtifarmi.fi  tai puhelimitse 040 512 2005 (Anne) tai 040 523 5049 (Ari) 

Elämyksiä ja aktiviteetteja

Elämyskeskus Vauhtifarmilla riittää puuhaa koko päiväksi. Tarjolla on erilaisia aktiviteetteja kuten airsoft, paintball, NERF- tai vesipyssypeli, jousiammunta ja kuplafutis? Farmilta löytyy myös leikkimökkikaupunki, sauna, uima- ja poreallas sekä luonto- ja mindfullness-polkuja. Heinäkuussa avautuu Vauhtifarmi Camping.

Alueen baari ja kesäterassi ovat avoinna klo 10-23. Tarjolla lounasta ja päivällistä (tilaus etukäteen), pientä suolaista ja makeaa purtavaa sekä live-esityksiä, karaokea ja lattari-iltoja.

Aktiviteetteihin ilmoittaudutaan etukäteen tai myös paikan päällä, jos vain on tilaa.

Päiväohjelma

klo 10-12 Airsoft 30€/hlö farmin varusteilla tai omilla varusteilla ja aseella 20€/hlö (minimi 6 hlöä, määrä koostuu ilmoittautuneista)

klo 12-14 Lounas n. 10-15€/hlö

klo 13-13.30 Combat archery = jousiammunta 10€/hlö (minimi 6 hlöä)

klo 13.30-14 Kuplafutis, hinta 10€/hlö (minimi 6 hlöä)

klo 14-16 Paintball, 250 kuulaa hlö, 35€/hlö

klo 17-19 yleinen saunavuoro naisille ja miehille, 8€/hlö

klo 16-17 HAPPY HOUR baarissa + terassilla

klo 19-20 iltaruoka n. 15€/hlö

Lapsille: Tasaisin väliajoin alkaa NERF- ja vesipyssypelejä, johon voi kuka tahansa lapsi osallistua (5€). Lapsille järjestetään päivittäin myös paintballia, airsoftia, combat-archeryä ja MEGA-pomppu.

Alueen baari ja kesäterassi ovat avoinna klo 10-23. Tarjolla lounasta ja päivällistä (tilaus etukäteen), pientä suolaista ja makeaa purtavaa sekä live-esityksiä ja karaokea.

Vauhtifarmi Camping

Heinäkuussa aukeaa Vauhtifarmi Camping. Tarjoamme telttailua maalaismiljöössä. Telttailu tapahtuu keskellä elämyskeskusta, joten myös tekemistä riittää. Tarvittaessa kuitenkin ihanaa rauhaa metsän keskellä. Camping aukeaa 1.7.2020 ja sitä jatketaan aina 16.8.2020 saakka, klo 10-23 joka päivä! Lisätiedot ja ennakkovaraukset info@vauhtifarmi.fi ( tiedot saapumisesta tarvitaan etukäteen, jotta farmilla pystytään varautumaan). Lisätiedot telttailuhinnoista https://www.vauhtifarmi.fi/camping

Ketolan strutsitila

  • Korvenojantie 17, 05200 Rajamäki
  • www.agrocenter.fi, puh. 040 550 0608
  • avoinna ti-su klo 12-17 (ajalla 2.6.-16.8.)

Elämyksiä strutsitilalla – safareja ja opastettuja kierroksia. Tutustu meihin tarkemmin verkkosivuillamme. Tilalla on myös puoti, jossa on myytävänä erilaisia strutsituotteita. Kahvilassa voi maistella strutsin munista leivottuja leivonnaisia ja strutsinlihavoileipiä, perinteisten herkkujen lisäksi.

Ali-Ollin alpakkatila

  • Kuonomäentie 117, Klaukkala
  • aliollinalpakkatila.fi
  • avoinna kesällä (10.6.-9.8.) ke-su klo 10-15 (suljettu su 12.7.), ympäri vuoden sunnuntaisin klo 10-15

Ali-Ollin Alpakkatila on erikoistunut alpakka-agilityyn ja kaikenlaiseen muuhun toimintaan alpakoiden kanssa. Tilalla asustaa tällä hetkellä 24 alpakkaa, 4 ponia, 2 aasia, kaneja, ankkoja ja deguja.

Kartanomatkat

Yksilöllisesti räätälöityjä ryhmämatkoja tilauksesta Nurmijärvelle ja lähiympäristöön. Retkillä kuullaan tarinoita Aleksis Kivestä ja Seitsemän veljeksen teoksen maisemista sekä Nurmijärven historiasta – unohtamatta 1820-luvun rosvojoukkiota. Matkalla näet ja kuulet myös Nurmijärven nykypäivästä.

Seitsemän veljeksen saunasuunnistus Palojoella

  • Lisätiedot ja ilmoittautumiset 15.6.-1.8.2020 sähköpostitse, Eero Lounela, erdenoma@gmail.com

Mitä tapahtuu, kun yhdistää leikkimielisen saunasuunnistuksen ja Seitsemän veljeksen tarinan?

15.8.2020 järjestettävä Seitsemän veljeksen saunasuunnistus on yhdistelmä saunomista, kulttuuria ja saunakulttuuria. Suunnistuksen osallistujat suunnistavat saunoille pienissä joukkueissa, ettei kenenkään tarvitse tuntea oloaan yksinäiseksi. Veljesten saunojen suunnistusreitillä suunnistajat osallistuvat Seitsemän veljeksen innoittamaan toimintaan ja kohtaavat komeljanttareita kirjan hengessä. Matkan varrella osallistujat sukeltavat pintaa syvemmälle Kiven veljesten maailmaan. Saunasuunnistuksen saunat ovat nimikoituja veljesten mukaan, ja niiden alueella on tarjolla kisailua Seitsemän veljeksen hengessä.

Palojoella on yksi tärkeimmistä suomalaisista kulttuurimaisemista. Kylä on Suomen kansalliskirjailijan, Aleksis Kiven synnyinpitäjä. Fiktiivisen Jukolan kylän juuret ovat Taaborivuoren maisemissa. Kiven kirjoittaman Seitsemän veljeksen julkaisemisen 150 vuotisjuhlavuosi on innoittanut Palojoen kyläyhdistyksen ja Palojoen aktiiviset ihmiset uhkarohkeaan yritykseen saada kylä kylpemään täydellä tiimellyksellä. Ideasta innostuneena mukaan saatiin Kivi-Juhlat ja sen iloiset esiintyjät tuomaan lisämausteensa tämän vuoden näytelmäkatkelmilla Seitsemästä veljeksestä.

Veljesten tarina siis kulkee suunnistukseen osallistuvien joukkueiden mukana lähdöstä maaliin. Loppuhuipennuksena on koko kylän yhteinen sovintojuhla Palojoen nuorisoseurantalon ja Taaborinvuoren maisemissa, jossa paikalliset esiintyjät pistävät huolet ja murheet sivuun yksissä tuumin.

Suunnistustapahtuman muulla yleisöllä on mahdollisuus seurata somen välityksellä suunnistuksen tapahtumia Nuorisoseurantalon kisastudiolla ja uteliammat voivat käydä kannustamassa joukkueita omin neuvoin saunojen ympäristössä. Suunnistuksen aikana nuorisoseurantalolla on ohjelmaa saunomiseen ja veljeksiin liittyen. Illan sovintojuhlassa palkitaan myös suunnistukseen osallistuneet joukkueet ansionsa mukaisesti. Tapahtuma on mutkaton ja maksuton.

Aleksis Kiven Seitsemän veljestä on seikkailu- ja kasvukuvaus, jonka yhtenä tärkeänä elementtinä ovat sauna ja saunominen. Palojoen kyläyhdistys juhlistaa Seitsemän veljeksen 150 vuotisjuhlaa saunomalla ja juhlimalla.

Suunnistusjoukkueiden ilmoittautumisia otetaan vastaan 15.6.-1.8. sähköpostilla.

Löysitkö sivulta etsimäsi tiedon?