Koronan vaikutus kunnan palveluihin

Maskitilaus

Kasvomaski on yksi lisäkeino ehkäistä koronavirustartuntojen leviämistä. Valtioneuvoston periaatepäätöksen mukaan jokainen hankkii maskin lähtökohtaisesti itse, mutta kunnat huolehtivat maskien jaosta vähävaraisille. Nurmijärven kunta käynnistää kasvomaskien jakelun kirjastoissaan vähävaraisille kuntalaisille 4.9. alkaen. Maskeja jaetaan kirjastojen aukioloaikoina:

  • Pääkirjasto, Punamullantie 1 01900 Nurmijärvi, ma-to klo 9-20, pe klo 9-18 ja la 10-16
  • Klaukkalan kirjasto, Kuonomäentie 2 01800 Klaukkala, ma-to klo 9-20, pe klo 9-18 ja la 10-16
  • Rajamäen kirjasto, Kiljavantie 1 05200 Rajamäki, ma, ti, to klo 10-19, ke ja pe klo 10-17, la 10-14

THL:n suosituksen mukaan kasvomaski ei sovellu lapsille. Nurmijärven kunta jakaa 15 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille vähävaraisille kuntalaisille. Maskien noutajan tulee olla terveenä. 

Vähävaraiset nurmijärveläiset saavat maksutta kaksi pestävää, 3-kerroksista, kankaista kasvomaskia. Maskien sisin kangas on puuvillaa. Joustavat korvaremmit parantavat istuvuutta. Kangasmaski voidaan pestä uudelleenkäyttöä varten 60 C°. Uloin kerros on hyvin suojaavaa polyesteri-puuvillasekoitekangasta (65%/35%).

Tilauslomake

Maskeja voi tilata oheisella sähköisellä lomakkeella. Vastaavan lomakkeen voi täyttää myös joko sähköisenä tai paperisena versiona kirjastoissa. Saat maskit heti mukaan kirjastosta lomakkeen täytettyäsi, henkilöllisyyttä ei tarvitse todistaa.

Keusote jakaa myös maskeja, katso lisätietoja täältä.

Henkilötietojen käsittely

Tilauksen yhteydessä kysytään hakijan nimi. Tietojen keräämisen perusteena lukumääräinen kirjanpito mahdollista myöhempää tarvetta varten. Kunnalle ei jää yksilöitävissä olevia tietoja maskien hakijoista. Tällä toimintatavalla halutaan varmistaa, että kunnan jakamat maskit riittävät vähävaraisille ja suojamaskien tarve pystytään määrittelemään mahdollisimman tarkasti. Henkilötietojen lainmukainen käsittely perustuu yleiseen etuun.