Koronan vaikutus kunnan palveluihin

Kunnan tilat korona-aikana

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt, että 16.3.2022 lähtien tilojen terveysturvallisuuteen liittyvä määräys ei enää ole voimassa. Määräys on velvoittanut tiloista vastaavat toimijat järjestämään toiminnan tiloissa niin, että lähikontaktien aiheuttamaa tartuntariskiä voidaan ehkäistä.

Päätös rajoitusten päättymisestä koskee kunnan hallinnoimia tiloja, kuten Monikko, koulujen liikuntasalit, Klaukkalan jäähalli, Tello-sali, kunnantalon kokoushuoneet, nuorisotilat (esim. Ahjola, Monikon nuorisotila), Märkiön leirikeskus ja Valtion virastotalon käräjäsali.

Sosiaali- ja terveysministeriö STM suosittelee 1.7.2022 alkaen, että toiminnanharjoittajat huolehtivat tartuntatautilain vaatimusten voimassaolon 30.6. päättymisen jälkeenkin tilojen ja pintojen puhdistamisesta sekä siitä, että asiakkailla ja osallistujilla on mahdollisuus käsien puhdistamiseen. Toiminnanharjoittajien olisi suositeltavaa huolehtia siitä, että asiakkailla on mahdollisuus saapua ja oleskella väljästi ja että tartuntariski pidetään toiminnassa mahdollisimman pienenä.

STM kehottaa asiakkaita, osallistujia ja toiminnanharjoittajia huomioimaan THL:n ajantasaisen ohjeistuksen covid-19-tartuntojen ehkäisystä.

Katso myös Keusoten koronarajoitukset ja suositukset, kunnan verkkosivuiltakin löytyvät kokoontumisrajoitukset ja kasvomaskisuositukset, joilla on vaikutusta kunnan tilojen käyttämisessä.

Asiakaspalvelupiste

Kunnanviraston asiakaspalvelupiste (Keskustie 2B, Nurmijärvi) on avoinna

  • maanantai-torstai klo 8-16
  • perjantaina ja juhlapyhien aattona klo 8-14

Kirjastot

Kirjastot ovat auki normaalisti, ja kirjastoauto Oiva kiertää aikataulujen mukaisesti.

Kirjastoissa noudatetaan terveysturvallisuusohjeita. Kävijöiden on huolehdittava hyvästä käsihygieniasta ja mahdollisuuksien mukaan myös turvaväleistä. Voimassa olevat kasvomaskisuositukset löytyvät kunnan kotisivuilta.

Kirjastoissa järjestetään tapahtumia normaalisti.

Lue lisää kirjastojen verkkosivuilta.

Kokoustilat

Kunnanviraston ja muiden kunnan tilojen kokoustilat ovat normaalisti käytettävissä huomioiden kuitenkin voimassa olevat koronasuositukset ja mahdolliset rajoitukset.

Kokoustilat:

  • Kunnanviraston kokoustilat
  • Kokoustilat Heikkari 1 ja Heikkari 2
  • Tello-Sali ja Vilho-kokoustila
  • Valtion virastotalon käräjäsali

Koronanäytteen ottopiste

Klaukkalan koronanäytteen ottopiste 
Lepsämäntie 12
01800 Klaukkala

Koronan näytteenottoon varataan aina aika. Voit tulla näytteenottoon autolla tai kävellen.

Karttakuva koronan näytteenottopisteestä osoitteessa Lepsämäntie 12, Klaukkala. Kuvassa näkyy Klaukkalan jäähalli, Lepsämäntie ja testauspisteelle sisään- ja ulosajoreitit.

Koronan näytteenottopisteet ovat ruuhkautunut. Lue Keusoten verkkosivuilta, milloin ja keiden on tarpeellista mennä koronatestiin.

Liikuntatilat

Kunnan koulujen liikuntasalit ovat käytettävissä kaikenikäisille normaalisti. Tilojen käytössä täytyy huolehtia edelleen tartuntalain edellyttämistä hygieniavaatimuksista.

Uimahalli on avoinna normaalisti.

Ulkokentät ovat avoinna normaalisti. Kentillä on mahdollistettava muille käyttäjille turvallinen harrastaminen.

Tule liikuntatiloihin vain terveenä ja huolehdi hyvästä käsihygieniasta.

Monikko-sali

Monikko-salissa voi järjestää yleisötilaisuuksia normaalisti, huomioiden kuitenkin tartuntalain (pykälä 58C) mukaiset hygieniavaatimukset.

Monikon Mustikka -kahvio on avoinna aukioloaikojen mukaisesti koronasuosituksia noudattaen. Monikkosalin tapahtumista tiedotetaan Monikon kotisivuilta.

Nuorisotilat

Nuorisotilat ovat käytössä tilojen terveysturvallisuus, voimassa olevat kokoontumisrajoitukset ja kasvomaskisuositukset huomioiden.