Koronan vaikutus kunnan palveluihin

Kunnan tilat korona-aikana

Tilojen käyttöä koskien tulee noudattaa edelleen tartuntatautilain väliaikaista 58 c pykälää, joka on voimassa 31.12.2021 saakka.

Tartuntatautilain pykälän 58 c mukaan toimijan on toiminnassaan huolehdittava, että:

  • asiakkailla ja osallistujilla on mahdollisuus käsien puhdistamiseen,
  • asiakkaille ja osallistujille annetaan riittävän etäisyyden ylläpitämistä, käsien puhdistamista ja muita vastaavia tartuntojen leviämistä estäviä käytänteitä koskevat toimintaohjeet,
  • tilojen ja pintojen puhdistamista tehostetaan sen lisäksi, mitä muualla kyseisen toiminnan osalta puhdistamisesta säädetään ja
  • asiakkaan ja osallistujien oleskelu on järjestetty sillä tavoin väljästi, kuin se kyseisen toiminnan erityispiirteet huomioon ottaen on mahdollista, ja mahdolliset asiakaspaikat on sijoitettu riittävän etäälle toisistaan.

Katso myös Keusoten koronarajoitukset ja suositukset, kunnan verkkosivuiltakin löytyvät kokoontumisrajoitukset ja kasvomaskisuositukset, joilla on vaikutusta kunnan tilojen käyttämisessä.

Asiakaspalvelupiste

Kunnanviraston asiakaspalvelupiste (Keskustie 2B, Nurmijärvi) on avoinna

  • maanantai-torstai klo 8-16
  • perjantaina ja juhlapyhien aattona klo 8-14

Kirjastot

Kirjastot ovat auki normaalisti, ja kirjastoauto Oiva kiertää aikataulujen mukaisesti..

Kirjastoissa noudatetaan terveysturvallisuusohjeita. Kirjaston toimipisteissä on kasvomaskisuositus ja kävijöiden on huolehdittava käsihygieniasta.

Lue lisää kirjastojen verkkosivuilta.

Kokoustilat

Kunnanviraston ja muiden kunnan kokoustilojen käyttö on suljettu ulkopuolisilta käyttäjiltä toistaiseksi. 

Suljettuna ovat:
Kunnanviraston kokoustilat
Kokoustilat Heikkari 1 ja Heikkari 2
Tello-Sali ja Vilho-kokoustila

Koronanäytteen ottopiste

Klaukkalan koronanäytteen ottopiste 
Kisatie 9
01800 Klaukkala

Koronan näytteenottoon varataan aina aika. Voit tulla näytteenottoon autolla tai kävellen.

Karttakuva Klaukkalan koronanäytteenottopisteen sijainnista.

Liikuntatilat

Liikuntatilat ovat käytössä normaalisti terveysturvallisuus huomioiden.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöksellä rajoitetaan ns. korkeariskisiä sisätiloissa järjestettäviä yleisötilaisuuksia seisomakatsomoissa ja yhteislaulutilaisuuksia. Rajoitukset voimassa 25.11.-24.12.2021. Niiden vaihtoehtona tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin.

Tule liikuntatiloihin vain terveenä ja huolehdi hyvästä käsihygieniasta.

Monikko-sali

Monikkosali ja Monikon Mustikka -kahvio ovat avoinna aukioloaikojen mukaisesti koronasuosituksia noudattaen. Lue lisää Monikon kotisivuilta.

Monikon toiminnassa huomioidaan Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätös, jolla rajoitetaan sisätiloissa järjestettäviä yleisötilaisuuksia, jotka ovat seisomakatsomoissa sekä yhteislaulutilaisuuksia. Rajoitukset voimassa 25.11.-24.12.2021. Niiden vaihtoehtona tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin.

Nuorisotilat

Nuorisotilat ovat käytössä tilojen terveysturvallisuus, voimassa olevat kokoontumisrajoitukset ja kasvomaskisuositukset huomioiden.