Selaa tapahtumia
Toukokuu 2019
  MA TI KE TO PE LA SU
18 29 30 1 2 3 4 5
19 6 7 8 9 10 11 12
20 13 14 15 16 17 18 19
21 20 21 22 23 24 25 26
22 27 28 29 30 31 1 2

Lastuja - valokuvanäyttely

Idyllisen vanhan kyläkoulun veistosalissa pidettävä valokuvanäyttely on kahden kuvaajan – Lauri Hakala ja Juha Huusko - tarina siitä kuinka pitkäaikainen harrastus saa uuden yllättävän käänteen ja kuvaamisesta tulee merkityksellistä ja voimauttavaa. Lauri Hakala: "Syöpädiagnoosin jälkeen valokuvaamiseni on saanut uusia ja syvempiä merkityksiä. Pitkän toipumisen ja jatkuvien kipujen keskellä valokuvasta on tullut tärkeä keino oman elämän hallintaan. Näyttelyn kuvani ovat autenttisia mustavalkokuvia ihmisten arjesta ja elinympäristöistä. Ne ovat samalla kuvia omista tuntemuksistani ja tunteistani.” Juha Huusko: “Puhelin soi reilu vuosi sitten: Lauri tässä, hei, kuule... on syöpä. Lähdetäänkö kuvaamaan? - Tuosta hetkestä alkoivat viikoittaiset kuvausretkemme; kymmeniä kohteita, tuhansia askelia. Olemme kuvanneet ja keskustelleet kuvaamisesta, elämästä, arjesta. Matkan myötä kuvat ovat muuttuneet kuvia suuremmiksi. Niiden avulla voidaan jakaa jotakin, johon ei sanoja löydy. Jos Veistosalin lastut eivät puhu, niin toivon, että katsoja ainakin kuulisi niiden kuiskauksen.” Lauri ja Juha ovat kumpikin harrastaneet valokuvausta useita vuosia. Lastuja on heidän ensimmäinen valokuvanäyttelynsä. Vanhan kyläkoulun veistosali maaseudun rauhassa antaa näyttelylle erinomaiset puitteet, jotka täydentävät kuvien sisältöä ja kuvaajien ko-kemuksia. Yhteistyössä Näyttely toteutetaan yhteistyössä Etelä-Suomen Syöpäyhdistyksen (ESSY, http://www.etela-suomensyopayhdistys.fi) kanssa.

Näyttelyn kuvat ovat myytävinä ja myyntituotot lahjoitetaan kokonaisuudessaan ESSY:n toiminnan tukemiseen. Toiminnanjohtaja Inge-Brit Barkholt: ”Näyttely tulee vahvasti yhdistyksen missiota: Hyvä elämä ilman syöpää ja syövästä huolimatta. Tämä on enemmän kuin kahden kuvaajan luoma valokuvanäyttely. Näyttely on kertomus elämässä uusien ulottuvuuksien löytymisestä sairauden keskellä ja arjen ystävyydestä – yhdessä tekemisestä, jonka arvoa ei voi sanoin kuvata. Valokuvat ovat elämyksellisiä, niihin jokaiseen liittyy oma tarina. Tämä luo yhteisöllisyyttä kuvaa-jille, heidän lähiympäristössään ja laajemminkin. Valokuvan äärellä on mahdollisuus uusien yhteisöllisten siteiden syntymiseen. Tämä antaa mahdollisuuden jokaiselle katsojalle elämyksellisyyteen, voimaantumiseen ja samal-la sosiaalisuuteen – hyvään elämään ilman syöpää ja syövästä huolimatta.”

Galleria Veistosali on Pro Nummenpää ry:n hallinnoiman Nummenpään vanhan kyläkoulun perinteinen veistosali. Pro Nummenpään tarkoituksena on ylläpitää ja vahvistaa Nummenpään kyläyhteisön elinvoimaa ja Nummenpään kylän houkuttavuutta asuinpaikkana sekä toimia jäsentensä keskinäisenä yhdyssiteenä. Yhdistys järjestää tilaisuuksia ja kutsuu kyläläisiä koolle. Toiminnan sydän on Nummenpään koulu, jonka yhdistys on vuokrannut käyttöönsä Nurmijärven kunnalta.

Lisätietoja Pro Nummenpään tapahtumista löytyy Pro Nummenpään Facebook-sivuilta (https://www.facebook.com/Pro-Nummenp%C3%A4%C3%A4-ry-551307511905441/).

 

Alkaa: 16.3.2019 12:00
Paikka: Nummenpään kyläkoulu, Leppälammentie 69, 01860 PERTTULA
Järjestäjä: Lauri Hakala, Juha Huusko
Hinta: vapaa pääsy

Tapahtuman järjestäjä vastaa tietojen oikeellisuudesta