Ladataan Tapahtumat
22.10.2019 klo 09:00 - 20:00

Raimo Jaatinen: Kauniit ja uhkeat

Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Voimamiehet ja burlesquekuningattaret kauniina ja uhkeina

Raimo Jaatisen näyttely on esillä Galleria Villessä 9.10-7.11.

Kuvanveistäjä Raimo Jaatinen on saanut innoitusta näyttelyynsä burlesque-esitysten maailmasta. Burlesquekulttuurissa hyvin eri ikäiset, -kokoiset ja -väriset naiset ja miehet tekevät usein huumorin sävyttämiä, mutta häpeämättömän eroottisia tanssillisia pienoisnäytelmiä.
-Burlesquekulttuuri on sallivaa ja juuri siitä syntyy kiinnostava, ujostelemattoman eroottinen ilmapiiri. Annetaan mennä, päästetään irti, uskalletaan ottaa riskejä Jaatinen kuvaa aihettaan.

Näyttelyn toinen osa koostuu voimailumiesten kuvista. Jaatinen löysi sattumalta kirpputorilta kirjan ”Voimailumaailman mestareita”, jossa kuvataan 1900-luvun alkupuolen painijoita ja nyrkkeilijöitä.
-Kirjan kuvissa esiintyvät voimailumiehet ovat äärimmäisen tietoisia omasta maskuliinisesta charmistaan, ja juuri tästä korostuneesta itsetietoisuudesta syntyy nykykatsojaa huvittava visuaalinen ilmapiiri, Jaatinen pohtii.

Voimailumiesten kuvista innoituksensa saaneet teokset toimivat vastapainona värikkäille burlesque-henkisille teoksille. Näyttely koostuu keraamisista ja pronssista veistoksista sekä pastelli- ja akryylimaalauksista. Suurin osa teoksista on tehty parin viime vuoden aikana.

Jaatisen taideteokset ovat usein naivistisia, huumoripitoisia tai kantaaottavia. Jaatiselta löytyy myös kirkolliseen traditioon viittaavia veistoksia sekä mitalitaidetta. Hän on osallistunut kotimaisiin ja kansainvälisiin näyttelyihin ja voittanut mitalitaiteella useita palkintoja.

Raimo Jaatinen: Kauniit ja uhkeat, 9.10.-7.11. Galleria Ville, Punamullantie 1, Nurmijärvi. Ma-to 9-20, pe 9-18, la ja aattoina 9-16.

 

Järjestäjä: Nurmijärven kulttuuripalvelut

Tapahtumapaikka: Galleria Ville, Punamullantie 1 Nurmijärvi

Hinta: Vapaa pääsy

Tapahtumapaikka

Pääkirjasto ja Galleria Ville
Punamullantie 1
Nurmijärvi, 01900 Suomi

Tiedot

Päivämäärä:
22.10.2019
Aika:
09:00 - 20:00
Tapahtumaluokat:
,