Ladataan Tapahtumat
2.10. klo 18:00 - 19:30

Mies miehelle

Kaikki Tapahtumat

Lavikainen ja Karppi ovat Suomen Smith&Jones!

Timo Lavikainen ja Pasi Karppi tuovat suomeksi ensimmäistä kertaa näyttämölle 80-luvun kulttiklassikon. Mies miehelle on esittäjien kunnianosoitus heidän elämäänsä vaikuttaneille lapsuuden sankareille.

Esitys on koostettu Mel Smithin ja Griff Rhys Jonesin legendaarisista ”Head to head”-keskusteluista, jotka nähtiin vuosina 1982–1988 tehdyssä brittisarjassa Alas Smith and Jones. Sketsisarjan ikonista kuvaa kahdesta valkopaitaisesta miehestä pidetään symbolina brittihuumorin kultaisille vuosille.

Suomessa sketsiohjelmaa esitettiin nimellä Lunta tupaan. Sarja oli jatkumoa 70-luvun lopulla alkaneelle Ei yhdeksän uutisille, jossa Smith ja Jones esiintyivät sarjasta soolouralle ponnistaneen Rowan Atkinsonin (eli Mr. Beanin) kanssa.  Myös useat käsikirjoittajat toimivat kummankin sarjan taustalla. Smithin ja Jonesin TalkBack-tuotantoyhtiön nuoret kyvyt uudistivat rohkeasti tv-komiikkaa.

Alas Smith and Jones tulikin tunnetuksi tabuja rikkovista aiheista ja rankasta huumorista. Myös kielenkäyttö aiheutti pahennusta vanhoillisissa piireissä. Silti Smithin ja Jonesin komiikka määritellään useimmiten älylliseksi. Hahmojen ääliömäinen käytös on vain pintaa, joka peittää alleen nokkelan ja monitasoisen huumorin.

Komedian alalla moni juttu on oman aikansa tuote. Head to head-keskustelut ovat kuitenkin kestäneet hyvin aikaa. Ovathan aiheetkin ikuisia ja kaikissa kulttuureissa esiintyviä.  Nyt 40 vuotta myöhemminkin nostetaan äijien kesken häpeilemättä kissa pöydälle. Mies miehelle puhutaan muun muassa rahaongelmista, lastenkasvatuksesta, keski-iän kriisistä, unettomuudesta, seksistä, uskonnosta ja naisista. Kovin, kovin paljon naisista!

Lisäksi ensi-iltaspesiaalissa kuullaan, miksi ulkomaalaiset tuontivaimot viihtyvät hyvin Nurmijärvellä, miksi lastenkasvatus on siellä vaikeaa ja miksi nurmijärveläiset pankit eivät tee luottotappioita!

”Kunnianosoituksena mestareille…on aika puhua kuin Mies miehelle.”

                                                                Timo Lavikainen ja Pasi Karppi

 TalkBack-produktion Ltd:n, BBC:n ja Griff Rhys Jonesin luvalla kääntänyt ja koostanut Pasi Karppi

Tapahtuman kesto 1,5h, ei väliaikaa.

LIPUT: Lippupiste 22,50 – 27,50 € + tilausmaksut (alk. 1€ www.lippu.fi)

HUOM! Alkuperäiseen konserttipäivään 21.11.2020 ja 13.2.2021 ostetut liput käyvät 2.10.2021 konserttiin sellaisenaan, eikä vaadi asiakkailta mitään toimenpiteitä.

 

Tapahtumapaikka

Monikkosali
Kuntotie 7
Klaukkala, 01800 Suomi

Tiedot

Päivämäärä:
2.10.
Aika:
18:00 - 19:30
Tapahtumaluokat:
,
Kotisivu:
www.monikkosali.fi

Järjestäjä

Timo Lavikainen / Pasi Karppi
Puhelin:
0415068897
Sähköposti:
pasi.karppi@pp.inet.fi
Helsingin Barokkiorkesteri. Kuva Marco Borggreve.