Ladataan Tapahtumat
3.9.2020 klo 09:00 - 20:00
|Toistuva Tapahtuma (Katso kaikki)

An event every week that begins at 09:00 on maanantai, tiistai, keskiviikko ja torstai, repeating until 1.10.2020

An event every week that begins at 09:00 on perjantai, repeating until 25.9.2020

An event every week that begins at 09:00 on lauantai, repeating until 26.9.2020

Marjatta Palaston näyttely Galleria Villessä

Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Helsinkiläisen kuvanveistäjän Marjatta Palaston näyttely on esillä 2.9. – 1.10. Galleria Villessä. Marjatta Palasto on pitänyt näyttelyitä harvakseltaan viime vuosina. Hän on kuitenkin koko ajan työskennellyt itseään kiinnostavien aiheiden ja materiaalien parissa.

Muovaamisen sijaan Palasto rakentaa. Hänen taiteensa lähtökohtana ovat materiaalit. Kumi on ollut pitkään Palaston kiinnostuksen kohteena. Kumin lisäksi hän käyttää töissään esimerkiksi puuta, eri metalleja, pahvia ja pellavaa. Useat hänen teoksistaan ovat reliefejä.

Kuvataiteilija Petr Rehorin mukaan Marjatta Palasto kuuluu omaperäisimpiin suomalaisiin kuvanveistäjiin. Pitkän uransa aikana hän on kehitellyt ja varioinut modernismin veistoksellisia teemoja, kuten konstruktivismia ja hänelle läheisemmäksi tullut dadaistista tapaa käyttää löydettyjä ready made -materiaaleja.

Palasto harrastaa shakkia. Hän on voittanut  muutaman kerran shakin naisten Suomen mestaruuden. Shakista ja kuvataiteesta löytyy myös yhteistä terminologiaa. Shakissa sommitelma tarkoittaa useamman peräkkäisen siirron sarjaa, joka johtaa edullisempaan asemaan. Palasto tykkää sommitella. Hänen teoksensa saattavat kaukaa katsottuna näyttää maalauksilta, mutta lähempi tarkastelu paljastaa, että teokset on sommiteltu esimerkiksi aaltopahvista tai kumista. Usea hänen teoksensa on kooltaan shakkilaudan suuruinenSe onkin koko ja tila, jonka Palasto tuntee ja hallitsee.

Palaston teoksia löytyy muun muassa Kiasman, Amos Andersonin taidemuseon, Suomen Valtion, useiden eri museoiden ja säätiöiden kokoelmista niin Suomesta kuin ulkomailtakin.

Marjatta Palasto, 2.9. – 1.10. Galleria Ville, Punamullantie 1, Nurmijärvi. Ma-to 9-20, pe 9-18, la ja aattoina 9-16. Vapaa pääsy.

Tapahtumapaikka

Pääkirjasto ja Galleria Ville
Punamullantie 1
Nurmijärvi, 01900 Suomi

Tiedot

Päivämäärä:
3.9.2020
Aika:
09:00 - 20:00
Tapahtumaluokat:
, ,
Maalaus pöydästä, jonka päällä hedelmiä ja eläimiä.
Maalaus pöydästä, jonka päällä hedelmiä ja eläimiä.