Ladataan Tapahtumat
18.1.2020
|Toistuva Tapahtuma (Katso kaikki)

An event every week that begins at 00:00 on maanantai, tiistai, keskiviikko, torstai, perjantai ja lauantai, repeating until 28.2.2020

Jukka Lehtisen veistos ”Ei syy eikä seuraus” Galleria Toivossa

Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kuvanveistäjä Jukka Lehtisen veistos ”Ei syy eikä seuraus” on esillä Galleria Toivossa Klaukkalan kirjastossa 28.2. asti.

Teos leikkii vastakohdilla – siinä on musta ja valkoinen puoli, positiivi ja negaatiivi, kumpi on syy, kumpi seuraus.

-”Veistän liikettä tilana. Tämä hieman hämärä lause saa luvan määritellä ilmaisuani.

Veistän näkyväksi asioita, joiden en muuten tietäisi olevan olemassakaan.Tarve veistää syntyy mielen ja materian hankauspinnassa. Tämä kitka synnyttää taideteokseni. Haluan teoksillani ohittaa järkeilyn. Pyrin saamaan katsojassa teoksilla niin vahvan kokemuksen, että sitä on vaikeaa sivuuttaa – ettei ehtisi liiaksi ajatella ennen kuin kokee. Ajattelun ja selittämisen aika on katsomisen jälkeen.”

Jukka Lehtinen (s.1962) on Lahden taideinstituutista valmistunut kuvanveistäjä. Perinteisistä materiaaleista työskentelynsä aloittanut Lehtinen on urallaan kokeillut rohkeasti uusia keinotekoisia materiaaleja, kuten muovia. Teoksissa olennaista materiaalin lisäksi on teoksen ja tilan yhteys, installaatiot muodostuvat tilan ehdoilla.

Lehtinen on pitänyt useita yksityisnäyttelyitä sekä osallistunut ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla. Lehtisen persoonallisista veistoksista tunnetuin ”Oma maa mansikka”, joka sijaitsee Pikkuparlamentin edessä. Taiteellisen työskentelyn ohella hän opettaa Aalto yliopiston Taiteen ja suunnittelun korkeakoulussa.

Jukka Lehtisen veistoksia on esillä muun muassa HAMin, Kiasman ja Oulun taidemuseon kokoelmissa.

Jukka Lehtisen veistos ”Ei syy eikä seuraus” on nähtävillä Galleria Toivossa 15.1. – 28.2.2020 ma-to 9-20, pe 9-18, la 10-16. Juhlapyhinä ja aattopäivinä poikkeuksia aukioloajoissa.

Tapahtumapaikka

Klaukkalan kirjasto ja Galleria Toivo
Kuonomäentie 2
Klaukkala, 01800 Suomi
+ Google Map
Puhelin:
040 317 2550

Tiedot

Päivämäärä:
18.1.2020
Hinta:
Ilmainen
Tapahtumaluokat:
,

Järjestäjä

Klaukkalan kirjasto
Puhelin:
040 317 2550
Sähköposti:
klaukkala.kirjasto@nurmijarvi.fi