Ladataan Tapahtumat
12.10.2020 klo 09:00 - 20:00
|Toistuva Tapahtuma (Katso kaikki)

An event every week that begins at 09:00 on maanantai, tiistai, keskiviikko ja torstai, repeating until 5.11.2020

An event every week that begins at 09:00 on perjantai, repeating until 30.10.2020

An event every week that begins at 10:00 on lauantai, repeating until 31.10.2020

Juha Menna: Kuvassa taiteilija

Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Nurmijärveläisen Juha Mennan Kuvassa taiteilija -näyttelyssä Galleria Villessä 8.10. – 5.11. nähdään taiteilijakollegoista tehtyjä muotokuvia. Lisäksi mukana on kuvia sellaisista taiteilijoista, jotka eivät kuulu Mennan lähipiiriin, mutta ovat vaikuttaneet häneen voimakkaasti joko taiteellaan tai persoonallaan.

Näyttely liittyy ikivanhaan muotokuvien tekemisen perinteeseen.
-Halusin tehdä vanhanaikaisen näyttelyn, jossa on kiinnekohta tähän aikaan ja itseeni, Menna toteaa. Näyttely kertoo tässä ajassa elävistä taiteilijoista. Menna tuo muotokuvissa esille taiteilijoiden arkisuuden ja tavallisuuden. Menna haluaa muotokuvilla sanoa, ettei taiteilijana työskentelyssä ole mitään erityistä, ja romuttaa samalla taiteilijaromantiikan käsitettä.

Aiheiden hidas prosessoiminen on tyypillistä Mennan työskentelylle. Ajatus piirrosnäyttelyn tekemisestä alkoi pyöriä hänen mielessään parisen vuotta sitten. Yli kahdenkymmenen vuoden ura ammattitaiteilijana on muuttanut Mennan tapaa työskennellä taiteilijana. 
-Olennaisin muutos on varmaan hitaus, joka on tullut tekemiseeni. Se ei johdu iästä, vaan siitä, että mietin aikaisempaa tarkemmin mihin työhön ryhdyn.  

Menna ehti pitää alkuvuodesta Berliinissä näyttelyn yhdessä vaimonsa graafikko Laura Pohjosen kanssa, mutta poikkeusolosuhteet peruuttivat kesänäyttelyt, joihin hänen oli tarkoitus osallistua Galleria Ville on ainoa paikka, jossa Mennan töitä voi nähdä tänä vuonna. 

Juha Menna valmistui Kuvataideakatemiasta kuvanveiston laitokselta taiteen maisteriksi 1999. Veistosten päämateriaaleiksi hänelle on valikoitunut puu ja pronssi. Piirtäminen on ollut mukana myös koko ajan. Menna on työskennellyt aina teemoittain ja jokainen näyttely on ollut oma kokonaisuutensa.

Juha Menna: Kuvassa taiteilija, 8.10. – 5.11. Galleria Ville, Punamullantie 1, Nurmijärvi, ma-to 9-20, pe 9-18, la 10-16. Juhlapyhinä ja aattopäivinä poikkeuksia aukioloajoissa. Vapaa pääsy.

Tapahtumapaikka

Pääkirjasto ja Galleria Ville
Punamullantie 1
Nurmijärvi, 01900 Suomi

Tiedot

Päivämäärä:
12.10.2020
Aika:
09:00 - 20:00
Tapahtumaluokat:
, ,
Maalaus pöydästä, jonka päällä hedelmiä ja eläimiä.
Maalaus pöydästä, jonka päällä hedelmiä ja eläimiä.
Maalaus pöydästä, jonka päällä hedelmiä ja eläimiä.