Ladataan Tapahtumat
25.5. klo 09:00 - 16:00

Tuula Ropponen: Vain tämä hetki

Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Klaukkalan kirjaston Galleria Toivossa on esillä touko- ja kesäkuun ajan nurmijärveläisen Tuula Ropposen töitä nimellä Vain tämä hetki. Kuvataiteilija ja bodypainting-artisti maalaan tällä hetkellä pääsääntöisesti teoksia kankaalle akryyli- ja öljyväreillä.

-Käytän abstraktia pohjaa, josta nostan kuvaavaa ilmaisua esiin ihmishahmojen muodossa, hän kertoo.

-Ihminen on ollut alusta asti inspiraationi ehtymätön lähde. Ihmisen keho, sen liike ja muodot tai kasvojen sielukkuus kertovat tarinaa, jolla on syvempi tulkinnan laajuus. Maalauksen merkitys on aina symbolinen ja koskettaa elämän kasvutarinoiden kirjoa.

Vain tämä hetki käsittelee niin ikään maalaamisprosessia, joka on aina hyvin mystinen kokemus.

Ropponen on vuoden 2019 nurmijärveläinen taiteilija. Hänen mukaansa ihminen elää lähes kaiken aikaa joko menneisyydessä tai tulevaisuudessa, ja se estää meitä keskittymästä nykyhetkeen.

-Saamme jonkinlaista turvallisuuden tunnetta siitä, että elämä on hallinnassa ja kontrollissa. Kuitenkin totuus on se, että elämä lipuu ohitsemme junan lailla ja juuri ja juuri ehdimme noteeraamaan ohi kiitäviä elämämme tapahtumia ja monia emme edes muista enää jälkeenpäin. Tässä ja nyt on kuitenkin se ainoa todellinen hetki, jota elämme.

-Käsittelen tätä aihetta oman oivallukseni kautta. Kun löydän nöyryyden hetken hyväksyä asiat, olosuhteet ja ihmiset juuri sellaisena, kun ne tällä hetkellä kuuluvatkin olla, tapahtuu vaatimusteni sulaminen pois ja tilalle syntyy mielenrauha, rentous ja tyyneys. Sitä kautta löydän myös sen perimmäisen turvan ja yhteyden. Se kannattelee minua, tässä ja nyt.

Tuula Ropposen näyttely on avoinna Klaukkalan kirjaston Galleria Toivossa kirjaston aukioloaikoina 2.5.-30.6.2022. Vapaa pääsy.

Kahta ihmistä esittävä maalaus.

Tapahtumapaikka

Klaukkalan kirjasto ja Galleria Toivo
Kuonomäentie 2
Klaukkala, 01800 Suomi
+ Google Map
Puhelin:
040 317 2550

Tiedot

Päivämäärä:
25.5.
Aika:
09:00 - 16:00
Hinta:
Ilmainen
Tapahtumaluokat:
,

Järjestäjä

Klaukkalan kirjasto
Puhelin:
040 317 2550
Sähköposti:
klaukkala.kirjasto@nurmijarvi.fi
Afganistanilainen nainen pieni tyttö sylissään.
Kahta ihmistä esittävä maalaus.