Ajankohtaista

Koulu- ja opiskeluterveydenhuolto, Lapset, Opetus ja koulutus

Ratkaistaan yhdessä! -hanke käynnistyi Nurmijärvellä – keinoja sisäilmasta oireilevien lasten tukemiseen

14.2.2020

Nurmijärven kunta on aloittanut yhteistyön valtakunnallisen Ratkaistaan yhdessä! -hankkeen kanssa. Sen tavoitteena on löytää ratkaisuja koulujen ja päiväkotien sisäilmasta oireilevien lasten ja heidän perheidensä tueksi. Hanketta toteuttavat yhteistyössä Hengitysliitto ry, Suomen Vanhempainliitto ry ja Homepakolaiset ry. Ratkaistaan yhdessä! toimii Nurmijärven kunnassa vuoden 2020 loppuun saakka.

Eteneminen Nurmijärvellä

Nurmijärvellä hanketyöntekijä Minna Pitkäniemi on käynnistänyt syksyllä 2019 haastattelukierroksen tarpeiden kartoittamiseksi, jossa mukana on ollut vanhempia, koulujen henkilökuntaa ja virkamiehiä. Haastattelujen jälkeen keväällä 2020 käynnistetään työpajoja ja toimintamuotoja, joissa etsitään yhdessä ratkaisuja sisäilmasta oireilevien lasten opetusjärjestelyihin, sosiaaliseen tukeen ja vanhempien tukeen. Yksi työstettävä teema on viestintä ja vuoropuhelu sisäilmaongelmatilanteissa. Hankkeen aikana ylläpidämme ja lisäämme vuoropuhelua vanhempien ja kunnan toimijoiden kesken.

Hanke käynnistää yhteistyössä Hengitysyhdistyksen ja sisäilmajaoston kanssa keväällä 2020 vertaistukiryhmän sisäilmasta oireilevien lasten vanhemmille. Lisäksi se tarjoaa kunnan alueella toimiville vanhempainyhdistyksille keskustelumahdollisuuksia ja luentoja sisäilma-aiheista sekä paikallisesta yhteistyöstä ja vaikuttamisesta.  Kevään aikana ollaan yhteydessä vanhempainyhdistyksiin yhteistyötoiveiden selvittämiseksi. Hankkeen ensimmäisen julkaisun löydät Hengitysliiton kotisivuilta. Sinne on kerätty tähän mennessä luotuja ratkaisuja ja hyviä käytäntöjä hankkeen yhteistyökunnista.

Lisätietoja hankkeen suunnittelijalta

Vertaisryhmään osallistumisesta tai sen ohjaamisesta kiinnostuneet vanhemmat voivat olla yhteydessä hankkeen Etelä-Suomen suunnittelija Minna Pitkäniemeen, minna.pitkaniemi(at)hengitysliitto.fi, puh. 044 407 7036. Lisätietoa koko hankkeesta saa suunnittelijalta sekä verkkosivuilta:

www.hengitysliitto.fi/ratkaistaanyhdessa

Nurmijärven kunnan puolelta yhteyshenkilönä toimii Nurmijärven kunnan opetuspäällikkö Kati Luostarinen kati.luostarinen(at)nurmijarvi.fi.

Keksiä idea - henkulamppu liitutaulun päällä

Takaisin listaukseen