Ajankohtaista

Matkailu, Museo

Rajamäen Ryyppi – maistiaisia Maikkarilla

8.7.2020

Uusilta matkailusivuiltamme löydät erilaisia ehdotuksia kesäpäivän viettoon Nurmijärvellä. Päiväohjelmia on jo kahdeksan – elämyksiä, nähtävyyksiä, erikoisia eläimiä, pyöräilyä ja retkeilyä. Oletko tutustunut niihin? Tällaisena tyypillisenä, sadekuuroherkkänä, kesäpäivänä mainio vaihtoehto on ”Molotovin cocktaileja ja funkkista”-päivä Rajamäellä.

Rajamäeltä löydät entisen Alkon tehdasmiljöön, joka on rakentunut Rajamäen rautatieaseman ympärille. Arkkitehti Erkki Huttusen 1930-luvulla suunnittelemat tehdasrakennukset sekä puistomaisessa ympäristössä sijaitsevat työväen asuinrakennukset ja kirkko ovat yksi maamme merkittävimmistä funktionalistista teollisuusarkkitehtuuria edustavista kiinteistökokonaisuuksista.

Alueelta löytyy myös upea maistiainen tislattua menneisyyttä, tehdas- ja alkoholimuseo Ryyppi, joka on avoinna ke–su klo 12–18. Maistiaisia Ryypistä on tarjolla tänään MTV3:n aamu-TV:ssä (https://www.mtv.fi/sarja/33001003/1277615) ja Kymmenen uutisten kevennyksessä.

Lue lisää matkailusivuiltamme, päivästä Molotovin cocktailien ja funkkiksen parissa: https://www.nurmijarvi.fi/teemasivut/matkailu/vieta-kesapaiva-nurmijarvella/molotovin-cocktaileja-ja-funkkista/ , sekä tutustu Rajamäen historiaan perusteellisemmin https://tarinasoitin.fi/lahteenjarautatienrajamaki

Takaisin listaukseen