Ajankohtaista

Aleksia, Joukkoliikenne, Kaikki, Keusote, Kirjasto, Koronavirus, Koulu- ja opiskeluterveydenhuolto, Koulutus, Kulttuuri, Lapset, Liikunta, Lukio, Monikkosali, Museo, Nuoriso, Nurmijärven Vesi, Opetus ja koulutus, Perhe- ja sosiaalipalvelut, Sosiaali ja terveys, Tapahtumat, Terveys, Varhaiskasvatus

Poikkeustoimet jatkuvat vähintään 13.5.2020 asti – Näin poikkeustila vaikuttaa kunnan palveluihin

1.4.2020

Tiedote 1.4.2020 klo 14.50

Valtioneuvosto tiedotti 30.3.2020 klo 20.30, että rajoitustoimet koronavirustartuntojen leviämisen hidastamiseksi ja riskiryhmien suojelemiseksi jatkuvat vähintään 13.5.2020 asti. Tässä tiedotteessa on koottu valtioneuvoston päätöksen vaikutuksia Nurmijärvellä.

Perusopetuksen ja lukiokoulutuksen järjestäminen jatkuu aiemman mallin mukaan

Nurmijärven lähi- ja etäopetuksen järjestäminen jatkuu aiemman toimintamallin mukaan. Opetus- ja kulttuuriministeriö valmistelee opetuksen järjestäjille suunnattua ohjeistusta toimenpiteiden osalta. Nurmijärven kunta tiedottaa perusopetusta ja lukiokoulutusta koskevista toimenpiteistä kuluvan viikon aikana Wilman kautta.

Koulutuspalvelut viestii pääsääntöisesti Wilman kautta. Yleiset, kaikkia koskevat ohjeet ja tiedotteet julkaistaan pääsääntöisesti Wilman tiedotteissa, jotta järjestelmä ei kuormitu massaviesteistä. Wilmassa kannattaa seurata sekä viestejä että tiedotteita.

Oppilailla mahdollisuus kouluruokailuun

Nurmijärven kunta tarjoaa toistaiseksi perusopetuksen etäopetuksessa oleville oppilaille mahdollisuuden maksuttomaan kouluruokaan. Huoltajia pyydetään kuitenkin pohtimaan, onko heidän perheellään tarve kouluruoalle. Tällä halutaan varmistaa, että kouluruoka voidaan tarjota poikkeusolojen aikana ruokaa eniten tarvitseville lapsille. Tarkemmat ohjeet löytyvät Wilmasta.

Oppilas- ja opiskelijahuolto tukena myös poikkeusaikana

Vaikka kouluista suurin osa on tällä hetkellä kiinni, koulujen psykologit ja kuraattorit ovat töissä ja tavoitettavissa. Jos haluat jutella psykologin tai kuraattorin kanssa, voit soittaa tai laittaa hänelle pyynnön Wilma-viestillä. Työntekijä ottaa sinuun yhteyttä. Voit ottaa yhteyttä myös tekstiviestillä tai WhatsApp-viestillä. 

Päiväkodit toistaiseksi auki

Nurmijärven kunnan päiväkodit pysyvät toistaiseksi auki. Päiväkotien ryhmäkoko on rajoitettu alle kymmeneen lapseen.

Varhaiskasvatuksen maksuvapautta jatkettu

Nurmijärven kunnan varhaiskasvatuksen maksuvapautta on jatkettu. Maksuvapautus annetaan niille perheille, jotka pitävät lapsensa kotihoidossa 14.4.-13.5.2020 välisenä aikana joko yhtäjaksoisesti tai erillisinä päivinä. Maksuvapautta anotaan ajalle 14.4.-13.5.2020 Päikyn kautta. Kyseiseltä ajalta ei makseta kotihoidontukea eikä tuen kuntalisää. Huoltajille on lähetetty 31.3. Päikky-tiedote, jossa ohjeistetaan maksuvapaiden poissaolojen merkitsemisestä Päikkyyn. Nurmijärven kunnan varhaiskasvatuspalvelujen viestintä on keskitetty Päikkyyn.

Nuoriso-ohjaajat tukevat somessa

Nuoriso- ja kerhotilat on suljettu. Nuorisotyö on siirtynyt eri somekanaviin ja nuorisotyöntekijät ovat tavoitettavissa. Tule siis juttelemaan tai pelaamaan somessa. Löydät nuoriso-ohjaajat mm. Instagramista, Snapchatista, Whatsappista, Facebookista, Discordista. Somekanavat ja ajankohtaista tietoa: www.nurmijarvi.fi/nuoretnyt

Ohjaamon ja etsivien nuorisotyöntekijöiden tuki puhelimitse ja somessa

Ohjaamo 17-29-vuotiaille nuorille, jotka eivät ole oppilaitoksen kirjoilla. Tukea ja apua nuorisotyöntekijöiltä.   WhatsApp:  040317 4004, 040317 4992, 040317 4023

Instagram: etsivat.nuorisotyontekijat, Facebook: Etsivä nuorisotyö Nurmijärvi

Ruoka- ja apteekkiapua riskiryhmäläisille

Ikäihmisille ja riskiryhmiin kuuluville on avattu seurakunnan kanssa yhteistyössä palvelunumero (puh. 044 422 0535, ma-pe 10-14), jonka kautta on mahdollista saada henkistä tukea sekä apua kauppa- ja apteekkiasiointiin. Myös Siskot ja Simot tarjoaa apua ikäihmisille ja muille riskiryhmiin kuuluville (puh. 050 471 6886, ma-pe 9-13).

Kirjastot kiinni, hyödynnä e-aineistoa

Kirjastot on suljettu 13.5. saakka. E-kirjoja ja e-äänikirjoja voi lainata Ellibsin kautta. Elokuvia voi katsoa Kirjastokino-palvelussa. Musiikkia voi kuunnella Naxos-palvelussa ja musiikkiin liittyviä kursseja on mahdollista lainata Rockway-palvelusta. Kaikki edellä mainitut palvelut saat käyttöösi Ratamo-kirjastokortin tunnuksella ja pin-koodilla. Lisätietoja palveluista saat kirjaston kotisivuilta ja Ratamo-verkkokirjastosta, kohdasta e-aineistot.

Nurmijärven kirjastot löytyvät sosiaalisesta mediasta Facebookista, Instagramista ja Twitteristä.  Kotisivuilla on linkit palveluihin, ja sivuille päivitetään myös erilaisia vinkkilistoja.

Liikuntapaikat suljettu, liikuntapalvelut ohjeistaa somessa

Nurmijärven kunta on koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi sulkenut seuraavat yleiset liikuntapaikat: jäähalli, kuntoportaat, skeittipaikat, urheilualueet sekä ulkokuntolaitteet, lisäksi nuotiopaikoille on puuhuolto lopetettu.
Nurmijärven kunta kannustaa ihmisiä liikkumaan myös poikkeusaikana, kunhan se tapahtuu turvallisesti.  Liikuntapalvelut ohjeistaa turvalliseen liikuntaan somekanavissaan (Facebook: Nurmijärven liikuntapalvelut, Instagram: @nurmijarvenliikuntapalvelut).

Kulttuuripalvelut perunut tai siirtänyt  tapahtumia

Nurmijärven kunta on perunut tai siirtänyt tapahtumat 13.5. saakka. Monikkosalissa ei ole tapahtumia poikkeusaikana.

Museot kiinni, tutustu museon verkkoaineistoihin

Nurmijärven kunnan museot ovat kiinni 13.5. saakka.

Museon kokoelmiin voi tutustua Muistaja.fi- ja Finna.fi- palvelujen kautta. Museon verkkosivuilla on linkit museon tuottamiin verkkosivustoihin. Sen lisäksi sivuilta löytyy paljon paikallishistoriaan liittyviä sisältöjä. Tietopalvelu toimii ositteessa museo@nurmijarvi.fi.

Kunnanvirasto on suljettu 6.4.-13.5.

Nurmijärven kunnanvirasto on suljettu 6.4.2020-13.5.2020. Nurmijärven kunnan asiakaspalveluun voi olla yhteydessä puhelimitse tai sähköisesti jatkossakin kunnanviraston normaalien aukioloaikojen mukaisesti (ma-to 8-16, pe ja arkipyhien aatot 8-14). Yleisneuvonta puh. 040 317 2005, vaihde puh. 09 2500 21. Kuntaan osoitettavan postin voi jättää pääsisäänkäyntiä vastapäätä olevaan postilaatikkoon tai sähköisesti kunta@nurmijarvi.fi. Kuntalaispalautteen voi antaa Solmun kautta. Kunnanviraston henkilökunta on tavoitettavissa puhelimitse ja sähköpostilla.

Työllisyyteen liittyvissä asioissa voi olla yhteydessä työllisyyspalveluihin

Kunnan työllisyyspalvelut tarjoaa ohjausta, tukea ja neuvontaa työllisyyteen liittyvissä asioissa. Ole yhteydessä työllisyyskoordinaattoreihin:
– Pauliina Johansson puh. 040 317 2342
– Pasi Teimonen puh. 040 317 4875
sähköposti: etunimi.sukunimi@nurmijarvi.fi

Ympäristötoimiala (mm. kaavoitus, katujen kunnossapito, rakennusvalvonta, kunnallistekniikan suunnittelu) ja Nurmijärven Vesi

Toiminta jatkuu pääsääntöisesti normaalisti. Henkilökunta on tavoitettavissa puhelimitse ja sähköpostilla. Yhteystiedot löytyvät kunnan kotisivuilta. Kunnan investointihankkeet jatkuvat. Tilakeskus jatkaa toimitiloihin liittyviä peruskorjaushankkeita ja väistötilojen hankintaa.

Nurmijärven joukkoliikenteessä poikkeusaikataulut 2.4. alkaen

Joukkoliikenteen osalta siirrytään poikkeusaikatauluihin 2.4.2020 alkaen sekä arkiliikenteen että viikonloppuliikenteen osalta. Poikkeusaikataulut löytyvät Matkahuollon aikatauluhausta ja liikennöitsijän verkkosivuilta www.korsisaari.fi.

Porkkalanniemen mökkiin ei varauksia

Porkkalanniemen ulkoilualueella sijaitseva Nurmijärven kunnan mökki on toistaiseksi poissa käytöstä ja sinne ei oteta varauksia.

Kunta viestii aktiivisesti

Nurmijärven kunta tiedottaa tehostetusti koronaviruksen vaikutuksista kunnan palveluihin. Ajankohtaista tietoa ja ohjeita saa kunnan kotisivuilta osoitteessa nurmijarvi.fi/koronavirus. Kunta viestii myös Wilman (koulut), Päikyn (varhaiskasvatus), Facebookin, Instagramin ja Nurmijärven Uutisten välityksellä.

Tietoa koronaviruksesta Keusoten sivuilta

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän eli Keusoten kotisivuilta löytyy tietoa ja apua koronavirustilanteeseen. Lue lisää www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus


Kiitos kuntalaisille yhteistyöstä sekä ponnisteluistanne poikkeuksellisten järjestelyiden onnistumiseksi.

Takaisin listaukseen