Kylänpään päiväkoti

Yleistä

Kylänpään päiväkoti sijaitsee Kylänpään pientaloalueella noin kaksi kilometriä Rajamäen keskustasta. 

Päiväkodissamme työskentelee varhaiskasvatuksen erityisopettaja, lastentarhanopettajia, lastenhoitajia, erityisavustaja ja laitosapulaisia. Keittiössä työskentelee ruokapalveluvastaava. Aamu- ja välipalat valmistetaan päiväkodin omassa keittiössä ja lounas tulee päiväkotiimme Rajamäen yläkoulun keittiöstä.

Painotamme Kylänpäässä toiminnassamme perustaitojen harjoittelua, leikkiä ja oppimisympäristön kehittämistä. Leikkiessään lapsi ilmaisee omia tarpeitaan ja tuntemuksiaan. Se on pohja mielikuvitukselle, joka luo mahdollisuuden asettua toisen asemaan. Painotamme Kylänpäässä yhteisöllisyyttä; yhteistyötä tekemällä koko talossa ovat kaikki Kylänpään lapset yhteisiä lapsiamme

Päiväkodissamme on kolme lapsiryhmää

yhteensä 45 päivähoitopaikkaa

  • Ketunpesä, 1 - 4 vuotiaat
  • Karhunpesä, 2 - 5 vuotiaat
  • Siilinpesä,  integroitu erityisryhmä + esiopetus

Toiminnan painopisteet ja tavoitteet


Päiväkodissamme tarjoamme turvallista ja laadukasta varhaiskasvatusta avoimessa yhteistyössä vanhempien kanssa. Toimintaa toteutamme pienryhmissä. Jokaisella lapsella on nimetty omahoitaja, näin mahdollistuu hyvä vuorovaikutus lapsen kanssa. Painopisteinämme Kylänpään päiväkodissa ovat sosiaaliset- ja arkitaidot.Tavoitteenamme on, että jokainen lapsi kokee arjessa olevansa tärkeä omana itsenään.

Talossa toimii aktiivinen vanhempaintoimikunta. Toimikunnan keskustelua pääsee seuraamaan liittymällä Facebookissa suljettuun ryhmään nimeltä Kylänpään päiväkodin vanhemmat.

 

Tarja Rajamäki
päiväkodin johtaja
Postiosoite:
Tornitien päiväkoti
Tornitie 1
05200 Rajamäki
Puh. 040 317 2296

Heli Honkala
varhaiskasvatuksen konsultoiva erityisopettaja
Postiosoite:
Villentie 12
05200 Rajamäki
Puh. 040 317 4299