Klaukkalan avoin päiväkoti 

Avoin päiväkoti on tarkoitettu lapsille ja heidän vanhemmilleen sekä hoitajilleen yhteisen olemisen, tekemisen, tutustumisen, leikkiseuran ja kohtaamisen paikaksi. Avoimessa päiväkodissa toimii lastentarhanopettaja ja ohjaaja. He vastaavat talon toiminnasta ja suunnittelevat sekä mahdollistavat ohjelmallista toimintaa yhdessä kävijöiden ja muiden yhteistyötahojen kanssa.

Avoimen päiväkodin piha tarjoaa perheille monipuolisen leikkipaikan yhdessä vanhempien kanssa. Etupihalla olevasta sinisestä vajasta löytyy leluja ja takapihalla lelut on laatikossa. Päiväkodin pihalla on paljon kiipeilytelineitä, liukumäkiä ja hiekkalaatikko. Palautattehan ulkolelut leikin päätyttyä niiden omille paikoilleen.

Ajankohtaista

Tiedote Klaukkalan avoimen päiväkodin kävijöille.

Ma 18.3. lähtien avoimen päiväkodin toiminta siirtyy kevään ajaksi Kuusitien kerhon tiloihin, os.
Kuusitie 4 A. Olemme avoinna päivittäin klo 9-13. Toimintamme on ulkoilupainotteista klo 9-11.15 välillä ja sen jälkeen klo 13 saakka myös sisätilat ovat käytössämme.
Vauvaryhmä on tervetullut mukaan avoimeen toimintaan, varsinainen ryhmä jatkaa syksyllä.

Tarkempi viikoittainen ohjelma löytyy edelleen Facebook-sivuiltamme.

Tervetuloa mukaan toimintaan! Minna & Pirjo


Tiedoksi:
Vaskomäen päiväkodin oiretutkimus valmistui - kunta siirtää henkilökunnan ja lapset pois kiinteistöstä etuajassa.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan päiväkotiin asennettiin 13 ilmanpuhdistinta ja tila ylipaineistettiin, jolla pyrittiin pienentämään rakenteista sisäilmaan kulkeutuvien mineraalihiukkasten määrää. Näillä toimenpiteillä ei kuitenkaan ole ollut toivottua vaikutusta, ja alkuperäisestä aikataulusta poiketen henkilöstön oirekyselyä aikaistettiin ja tulokset saatiin 12.3.2019. Oirekyselyyn vastasivat kaikki Vaskomäen päiväkodin tiloissa työskentelevät työntekijät. Oirekyselyn tulosten valossa oireilua on poikkeuksellisen paljon.

Lasten ja henkilökunnan terveys ja turvallisuus menevät etusijalle. Tämän vuoksi oirekyselyn kanssa kiirehdittiin ja päätös siirrosta tehtiin välittömästi oirekyselyn tulosten saavuttua.

Näiden tulosten perusteella Vaskomäentie 3:n henkilökunta ja lapset on päätetty siirtää muualle maanantaina 18.maaliskuuta. Siirto noudattaa tarkoin tehtyä suunnitelmaa. Osa lapsista siirtyy Vaskomäen avoimen päivähoidon yksikköön Vaskomäentie 5:een, osa Suopolun, Lepsämän ja Syrjälän päiväkoteihin. Päiväkodinjohtaja ilmoittaa perheille tarkemmin lasten siirtymisistä uusiin hoitopaikkoihin.

Viikottainen ajantasainen ja tarkempi ohjelma löytyy Klaukkalan avoimen päiväkodin ilmoitustaululta ja facebook-sivuilta:

https://www.facebook.com/klaukkalanavoinpk/   

Parkkitoiminta

Parkkitoiminta on kunnan järjestämää tilapäistä lastenhoitoa kaikille kotihoidossa oleville alle kouluikäisille lapsille. Parkkitoimintaa järjestetään elokuusta kesäkuuhun. Hoitoa voi varata yksi hoitokerta kerrallaan etukäteen. Perheen toivotaan käyvän tutustumassa avoimen päiväkodin ohjaajiin ja tiloihin ennen ensimmäistä hoitokertaa.

Parkkitoiminnan lapsikohtaiset maksut ovat: 5 € ensimmäiseltä kerralta ja 3 € seuraavilta kerroilta toimintavuoden ajan (elokuusta kesäkuuhun). Perumattomasta hoitovarauksesta veloitetaan 2,5 €. Lapset ovat tapaturmavakuutettuja tilapäishoidon ajan. 

 

Toiminnan painopisteet

  • Avoin päiväkoti on kohtaamispaikka, jossa lapset ovat vanhempien tai hoitajiensa vastuulla. Ohjaajat ovat apuna ja tukena perheiden ja avoimen päiväkodin arjessa.

  • Yhteisen viihtyvyyden takaamiseksi avoimen päiväkodin toiminnassa kukin osallistuu omalta osaltaan lelujen ja muiden tavaroiden siivoamiseen sekä sisällä että ulkona.

  • Avoimessa päiväkodissa joustava yhteistoiminta monissa asioissa on jokaisen osallistujan etuoikeus.

 Tervetuloa tutustumaan Klaukkalan avoimen päiväkodin toimintaan!

Yhteystiedot

Kuusitie 4 A 
01840 Klaukkala  
040 317 2620 

 

Ritva Säilä-Paajanen
päiväkodinjohtaja
Postiosoite:
Tähkärinteen päiväkoti
Alihervontie 3
01840 Klaukkala
Puh. 040 317 4146
Marjo Murto
varhaiskasvatuksen konsultoiva erityisopettaja
Postiosoite:
Haikalan päiväkoti
Professorintie 5
01820 Klaukkala
Puh. 040 317 4070