Hammashoito peruskoulun jälkeen

Peruskoulun päätyttyä olet itse vastuussa hammashoitoon hakeutumisesta. Varaa hammashoitoaikasi sinulle suositellun hoitovälin mukaisesti.

Hammashoidon keskitetty ajanvaraus ja muutokset

  • Avoinna ma-pe klo 7:30-15:00 puh. (09) 2500 3259
  • Varattu aika tulee perua edellisenä päivänä klo 15 mennessä, käyttämättä jääneestä hoitoajasta peritään 15-vuotta täyttäneeltä 33,80 euroa.

Hammashoito Nurmijärven kunnassa on maksutonta 0-17 vuotiaille, 18 vuotta täyttäneet maksavat asetuksen mukaiset maksut

Jos muutat, ota uudessa kotikunnassa selvää, missä siellä voit käydä hammashoidossa

Suun omahoito

Suun puhdistus

Hyvä suuhygienia on paras tapa ehkäistä reikiintymistä, ientulehdusta ja pahan hajuista hengitystä. Tämä onnistuu parhaiten harjaamalla hampaat huolellisesti 2xvrk:ssa fluoripitoisella hammastahnalla. Hyvä hammasharja on riittävän pieni ja pehmeä, jotta sillä pääsee harjaamaan takahampaat ja uudet puhkeavat hampaat. Muista vaihtaa hammasharja, kun harjakset näyttävät kuluneilta tai viimeistään neljän kuukauden välein.

Ravinto

Säännöllinen (4-6krt/vrk) ja monipuolinen ateriarytmi on hampaiden kannalta suositeltavinta. Haitallisinta hampaille on napostelu pitkin päivää, sillä jokaisesta suupalasta tulee suuhun happohyökkäys. Makeat syötävät ja juotavat on syytä rajoittaa herkkuhetkiin. Janojuomana paras vaihtoehto on vesi.

Ksylitoli

Täysksylitolituotteilla saat lisäsuojaa hampaillesi. Täysksylitolin säännöllinen käyttö (2tyynyä, 5minuuttia kerrallaan, 3-5krt päivässä) aterioiden jälkeen katkaisee happohyökkäyksen, ehkäisee reikiintymistä ja edistää suun terveyttä.

Katso myös

Esite hammashoidosta Nurmijärvellä

Opiskelijat


Linkit

www.oralb.fi 

www.suuvuoro.fi

www.suupuhtaaksi.com

www.wellou.fi

www.hyvavalipala.fi

www.xylitol.net

 

www.stumppi.fi

www.pokalehuulessa.fi

www.serialkiller.fi