Äitiys- ja lastenneuvola

Äitiys- ja lastenneuvoloiden tarkastukset yhdenmukaistuivat neuvolatoimintaa koskevan asetuksen mukaiseksi koko Suomessa vuonna 2011.

Molemmat vanhemmat ovat aina tervetulleita neuvolaan, mutta kutsumme erityisesti molemmat vanhemmat / huoltajat neuvolan laajoihin terveystarkastuksiin. Näiden tarkastusten ajankohdat ovat

  • alkuraskaudessa (raskausviikoilla 14-18)
  • lapsen ollessa 3-4 kuukauden ikäinen
  • lapsen ollessa 1½ -vuotias
  • lapsen ollessa 4-vuotias

Kutsu laajaan terveystarkastukseen

Laajan terveystarkastuksen tarkoituksena on vahvistaa perheiden terveyttä ja hyvinvointia edistäviä asioita yhteistyössä vanhempien kanssa. Tällaisia asioita ovat mm. hyvät terveystottumukset, arjen voimavarat ja vanhemmuus. Tarkoituksena on myös tunnistaa koko perheen sekä perheenjäsenten mahdollinen tuen tarve mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Tarkastuksiin valmistaudutaan etukäteen pohtimalla omia ja koko perheen voimavaroja ja terveystottumuksia. Tämän kutsun liitteenä saatte voimavaralomakkeen, joka on tarkoitettu lasta odottavan perheen, vauvaperheen ja leikki-ikäisten lasten vanhemmille. Voitte täyttää lomakkeen ennen tarkastusta ja pohtia sen avulla aiheita, joita haluatte ottaa esiin neuvolakäynnillä. Lisäksi voitte pohtia mahdollisia perheenne terveysriskejä.

Neuvolat toimivat väestövastuumallin mukaisesti. Saman alueen terveydenhoitaja palvelee sekä äitiys- että lastenneuvolassa. Neuvolat toimivat ajanvarauksella.   

 

Neuvoloiden yhteystiedot

Aukioloajat

Ma-To 8-16

Pe 8-14

Keskitetty puhelinpalvelu (ajanvaraus ja neuvonta) numerossa 040 317 3370 

ma-pe klo 8-9 ja klo 12-14 

Avoneuvolaan voi tulla ilman ajanvarausta lyhyissä asioissa (mm. rokotukset, kasvuseuranta, sydänäänten kuuntelu):

tiistaisin Klaukkalan neuvolassa klo 8-10

perjantaisin Kirkonkylän neuvolassa klo 8-10

Tarkemmat yhteystiedot

 

Löydät meidät myös facebookista!

 

 

 

Aikuissosiaalityö

 

Lapset, nuoret ja perheet