Terveydenhuollon varmennekortin tilaaminen Nurmijärven kirkonkylän terveysaseman rekisteröintipisteestä

Yksityisen terveydenhuollon toimintayksikön tai apteekin ammattilaiset voivat tilata väestörekisterikeskuksen myöntämän terveydenhuollon varmennekortin (VRK-kortti) Nurmijärven kirkonkylän terveysaseman rekisteröintipisteestä. Kaikki Valviran Terhikki-rekisteriin kuuluvat terveydenhuollon ammattihenkilöt ovat terveydenhuollon ammattikortin käyttäjiä.

Muiden kuin Nurmijärven kunnan terveyspalveluiden työntekijöiden varmennekorttien tilaaminen on 1.1.2015 alkaen maksullinen palvelu. Kortin tilaaminen maksaa 58,00 € (sis. alv)  ja uuden PUK-koodin tilaaminen 40,00 € (sis. alv). Kunnan rekisteröintipisteessä ei ole kuvausmahdollisuutta, eli kortti tilataan kuvattomana. 

Asioidessasi rekisteröintipisteessä (uuden kortin tilaus, varakortin nouto, kortin nouto, PUK-koodin tilaus) ota mukaasi voimassa oleva poliisin myöntämä virallinen henkilöllisyystodistus: passi, 1.3.1999 jälkeen myönnetty henkilökortti tai 1.1.1990 jälkeen myönnetty ajokortti. Ajokortti käy tunnistusasiakirjana 31.12.2018 asti, jonka jälkeen virallisia henkilöllisyystodistuksia ovat vain passi ja henkilökortti.

Ammattikortin uusimisen voit tehdä itse WebVartti-linkin kautta https://haevarmenne.vrk.fi/. Vanhan kortin voimassaoloaika ei saa ylittää 3 kuukautta uutta korttia haettaessa. WEBVartti ohjeet löytyvät osoitteesta https://vrk.fi/sote-ammattikortti.

Ammattikortti on maksuton, mutta julkisen terveydenhuollon rekisteröintipisteet voivat periä rekisteröintipalvelusta omia kustannuksiaan vastaavan maksun.

Ohje varmennekortin tarvitsevalle ammattilaiselle:

  1. Varaa aika Nurmijärven kirkonkylän terveysaseman rekisteröintipisteestä soittamalla numeroon 040 317 3041, 040 317 4707 tai 040 317 3018. 
  2. Maksa palvelumaksu 58,00 €/kortti tai 40,00 €/uusi PUK-koodi. Maksun saaja on Nurmijärven kunta ja tilinumero on FI97 5062 0320 2694 61. Kirjoita maksun viestikenttään: VRK/Oma nimesi ja päivämäärä, jolloin olet sopinut tulevasi rekisteröintipisteeseen (kirjoita viesti muodossa: VRK/Matti Meikäläinen 1.1.2018). Tulosta maksusta pankin tosite, jossa tulee näkyä pankin arkistointitunnus.
  3. Saavu rekisteröintipisteeseen sovittuna aikana ja todista tositteen avulla maksu rekisteröijälle. Samalla tunnistaudu voimassaolevalla henkilöllisyystodistuksella. Tositteen tai voimassaolevan henkilöllisyystodistuksen puuttuminen keskeyttää palvelutilanteen. Maksua ei palauteta.
  4. Rekisteröijä tilaa kortin sovittuun kotiosoitteeseen.