Ajankohtaista

Koulutus, Lapset, Lukio, Opetus ja koulutus, Palveluverkkotyö, Päätöksenteko

Palveluverkkotyö etenee – tutustu lukion ja Rajamäen koulukampuksen hankesuunnitelmiin

22.5.2020

Nurmijärven palveluverkkotyön laadinta etenee. Työ on vaiheistettu kahteen osaan. Elokuussa valtuuston on tarkoitus päättää kunnallisen lukion järjestämisestä ja lokakuussa muilta osin kunnan palveluverkosta. Ensimmäiseen vaiheeseen liittyen toukokuussa 2020 valmistui kolme hankesuunnitelmaa, joissa on tutkittu erilaisia vaihtoehtoja päätöksenteon tueksi.

Hankesuunnitelmissa on tutkittu erilaisia vaihtoehtoja järjestää kunnallinen lukiokoulutus, ja koska lukiouudistus on vahvasti sidoksissa Rajamäen koulukampukseen, samaan aikaan on laadittu myös Seitsemän veljeksen koulun ja Rajakaaren hankesuunnitelmat. Hankesuunnitelmissa on tutkittu erilaisia vaihtoehtoja, hankkeiden laajuutta, tarvittavia kaavamuutosratkaisuja, aikataulu ja kustannuksia.

Voit tutustu hankesuunnitelmiin  Me tehdään Nurmijärvi -palveluverkkosivuilla tästä linkistä.              

Kuntalaiset, lapset ja nuoret, kunnan päättäjät ja sidosryhmät sekä kunnan sivistystoimialan henkilökunta pääsevät osallistumaan touko-heinäkuussa 2020 lukioratkaisuun ja Rajamäen koulukampukseen osana Me tehdään Nurmijärvi -palveluverkkotyötä. Oppilaille on lähetetty asiasta kysely Wilman välityksellä perjantaina 22.5. Myös Nurmijärven kunnan sivistystoimialan henkilökunnalle jo lähetty kysely.

Nurmijärven kunnan lautakunnat antavat asiasta lausuntonsa kesäkuussa. Kunnan vaikuttamistoimielimiä (vanhusneuvosto, vammaisneuvosto ja nuorisovaltuusto) sekä kyläasiainneuvottelukuntaa kuullaan niin ikään kesäkuussa. Kuntalaisille avataan Me tehdään Nurmijärvi -nettikysely lukioratkaisusta ja Rajamäen koulukampuksesta kesä-heinäkuussa. Kunnanhallituksen ja valtuuston on tarkoitus päättää asiasta elokuussa.

Takaisin listaukseen