Ajankohtaista

Koronavirus, Varhaiskasvatus

Päiväkodit edelleen auki

20.3.2020

Tiedote 20.3.2020 klo 13.00

Nurmijärven kunta pitää edelleen kaikki päiväkodit avoinna toistaiseksi. Tilanne päiväkodeissa on ollut rauhallinen. Päiväkotiryhmien koko on rajattu 10 henkilön ryhmiin.

”Toiminnassa kiinnitetään erityistä huomiota siihen, etteivät ryhmät ole kosketuksissa muihin ryhmiin muun muassa ruokailua ja ulkoilua porrastamalla. Tällä pyritään ehkäisemään koronaviruksen leviämistä”, varhaiskasvatuspäällikkö Leena Laine sanoo.

Nurmijärveläisiä lapsia on tällä hetkellä paljon kotihoidossa. Avoin varhaiskasvatustoiminta lakkautettiin 16.3.alkaen ja avoimen varhaiskasvatuksen työntekijät on siirretty työskentelemään päiväkoteihin.

Alkuluokkien esioppilaat siirrettiin ns. emopäiväkoteihin.

”Olemme näillä toimenpiteillä pyrkineet omalta osaltamme varmistamaan, että ne ihmiset jotka toimivat yhteiskunnan kannalta kriittisissä työtehtävissä, voivat jatkaa tärkeää työtänsä meidän kaikkien turvaksi”, Laine sanoo.  ”Vallitseva tilanne aiheuttaa helposti pelkoa ja epävarmuutta lasten keskuudessa. Käsittelemme koronatilannetta lapsille sopivalla tavalla päiväkodeissa. Koronatilannetta kannattaa käsitellä lasten kanssa myös kotona. Apua käsittelyyn saa esimerkiksi MLL:n, Unicefin:n ja Opetushallituksen sivuilta.”

Nurmijärven kunta haluaa muistuttaa, että varhaiskasvatuksen maksuvapautuksia voi edelleen hakea ajalle 16.3.-13.4.20 varhaiskasvatuspäälliköltä (leena.laine@nurmijarvi.fi). Tämän lisäksi huoltajien tulee ilmoittaa päiväkodille poissaolosta kirjoittamalla poissaoloilmoituksen yhteyteen ”Korona”.

Huoltajille on koottu lisätietoa poikkeusaikaan liittyen varhaiskasvatuksen ajankohtaista nettisivulle:

https://www.nurmijarvi.fi/kuntalaisen-palvelut/lasten-nuorten-ja-perheiden-palvelut/varhaiskasvatuspalvelut/ajankohtaista-varhaiskasvatuspalveluissa/

Haluamme kiittää huoltajia joustavuudesta haastavan tilanteen keskellä.

Leena Laine, varhaiskasvatuspäällikkö
Tiina Hirvonen, sivistysjohtaja

 

Takaisin listaukseen